Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 24
  • Переглядів: 25

Загальний аналіз крові — що це та навіщо потрібен тест?

Здоров’я — найголовніша цінність кожної людини. Однак навіть найздоровіші люди іноді стикаються з головними болями, запамороченням, діареєю або легкою застудою. Від таких недуг ніхто не застрахований. І сьогодні завдяки сучасній медицині серйозним захворюванням можна запобігти. Як показує досвід, для цього не завжди обов'язково треба проводити дорогі дослідження – достатньо простих, але точних клінічних тестів. Наприклад, про стан здоров'я може багато розповісти комплекс загальних аналізів крові, який пройти можна в сучасному медзакладі «Сімейна лабораторія» https://rcld.com.ua/.

Особливості загального аналізу крові

Це дослідження є основним медичним обстеженням, яке може призначити будь-який лікар. Тест проводиться при підозрі на більшість захворювань, а також під час профілактичних оглядів. Протипоказань до загального аналізу крові немає — це одне з перших обстежень, які призначають під час виявлення різноманітних симптомів, які можуть вказувати на проблеми зі здоров'ям.

Зміни показників загального аналізу крові допомагають лікарю зрозуміти природу захворювання та визначитися з діагнозом або подальшими методами обстеження. Результати дослідження використовуються для оцінки гостроти та активності патологічного процесу, прогнозування подальшого перебігу хвороби та оцінки ефективності лікування. Загальний аналіз крові також є обов'язковим перед проведенням планових хірургічних втручань.

Які показники має тест та хто його призначає?

Загальний аналіз крові – це комплексне дослідження, яке включає обов’язкові показники, такі як:

  1. Кількість еритроцитів.
  2. Кількість лейкоцитів (гранулоцити, моноцити, лімфоцити).
  3. Кількість тромбоцитів.
  4. Рівень гемоглобіну.
  5. Гематокрит.

Базове дослідження призначається лікарями будь-якої спеціалізації на етапі первинної діагностики різних захворювань, таких як інфекційні, онкологічні, алергічні, паразитарні, хірургічні та інші. Також загальний аналіз крові проводиться під час планових медичних оглядів. Він дозволяє оцінити стан здоров’я пацієнта, призначити відповідне лікування та запобігти ускладненням. 

Крім того, рекомендовано здавати цей аналіз дорослим раз на рік, а дітям до 14 років – за призначенням лікаря, починаючи з 9 місяців.

Особливості підготовки до проведення аналізу

За день до процедури важливо перейти на легку дієту, уникати жирної та смаженої їжі. Не можна їсти чи пити (крім звичайної води) за 1–2 години до взяття крові. Вранці перед процедурою рекомендується зробити легку розминку, прийняти душ, пропускаючи сніданок. Також перед проходженням аналізу варто відпочити та розслабитися на декілька хвилин.

Наші інтереси: 

Здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи