Зображення користувача Олександр Білий.
Олександр Білий
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Інь-янь - відроджене буття старого символу

На розсуд читача пропонується новий-старий погляд на будову і зміст символу Інь-янь. Символу - який завжди лишався поруч з нами невпізнаним.

noin02.jpg

Спроба врахування нагородної спадщини українського національно-визвольного руху ХХ ст. під час розробки державних нагород України.

Дана стаття є продовженням статті « Символи, як зашифровані знання». У ній буде розглянуто символ Інь-янь.

Даний символ традиційно вважається східним, але це не зовсім правильно, бо він присутній також і на кераміці трипільської культури, навіть більше, символ Інь-янь існує в наш час і на наших теренах у вигляді  графіки, яку годі приписати саме Інь-янь. 

                     

Кельтські хрести, козацькі і хрести пов’язані з періодом українського національно-визвольного руху ХХ ст. – це не є хрести, а стилізований Інь-янь, знання про це вже давно загубились у тьмі віків.

Думаю, дана стаття буде достатньо переконливою і доказовою для даного твердження.

Символ Інь-янь має багато трактувань які накопились за роки його існування, але ніхто так і не спромігся пояснити походження його знаменитої кривої лінії і суті протилежностей зображених у ньому. Символ зберіг свою таємницю на протязі багатьох тисячоліть саме тому, що її надійно зберігав інший символ –Восьмикутна зірка, яка представляє собою повний графік модуля числа, бо саме цей графік і являє собою основу для побудови Інь-янь, а так як ніхто ще не дешифрував сам символ саме з позиції носія графіка модуля числа, то і таємниця Інь-янь лишалась нерозкритою.

Графік модуля, числа крім вигляду функцій і певної їх послідовності, презентує також дві протилежності: жовтий кут  є  - плюс, і блакитний кут є – мінус. Ці дві протилежності, поєднані у прямокутний ромб, є складовою символу Восьмикутна зірка. Вони відображають такою графікою поєднання протилежностей, які мають поле ромба за поле своєї діяльності – умовна область розгортання Буття – бо саме протилежності наповнюють Буття-ромб змістом.

Тому логічно було припустити, що саме тут і повинна будуватись лінія їх взаємодії – славнозвісна хвиляста лінія Інь-янь. Припущення виявилось вірним, бо саме у ромбі і ніде інше можна побудувати криву взаємодії протилежностей.

Окресливши таким чином чисті протилежності  у ромбі,  можна показати як вони розподілились у Інь-янь і саме так, а не інакше. За відлік береться верхня точка у якій, у відповідності до графіки традиційного символу і положення самих протилежностей у ромбі, кожна з них у своїй області грає домінуючу роль, тоді коли інша починається зі свого мінімуму.

Принцип побудови ґрунтується на лінійній зміні величині присутності  обох протилежностей у ромбі. Відстань від точки А до діаметра ВД розбивається на п’ять частин(лінії паралельні ВD) і, відповідно, так само від точки С.  Слід зазначити, що лінія взаємодії(крива) будується у ромбі – не у колі, а саме у ромбі. Зверху вниз до лінії рівноваги і далі до нижньої точки береться співвідношення між протилежностями: 90/10; 80/20; 70/30; 60/40; 50/50; 40/60; 30/70; 20/80; 10/90.  На кожній лінії, довжина якої береться між лініями ромба, відкладаються відповідні пропорції протилежностей. Якщо дивитись на малюнок, то, починаючи від точки А на першій лінії,  зліва береться 90% довжини лінії для однієї протилежності, як домінанти, а справа – 10% довжини лінії для іншої як мінімуму, від загальної довжини лінії між сторонами ромба; і т.д. для кожної горизонтальної лінії у відповідності до співвідношення між собою протилежностей. Якщо сполучити точки, то отримаємо певну криву до лінії ВD; відповідно така сама крива буде іти до точки С від лінії рівноваги, де рух продовжується до  іншої домінанти(пропорції 50/50; 40/60; 30/70; 20/80; 10/90) . Отримана  лінія і є лінією взаємодії протилежностей.

 Порівняйте три малюнки.  Лінія кола не може служити основою для такої побудови. Коло, у даному випадку, яке охоплює собою сам ромб, виступає символом цілого, що є дві протилежності.

Традиційний символ інь-янь ближче до отриманого символа з повернутого квадрата ніж з кола враховуючи, що крива взаємодії була стилізована у півколо за час свого існування. Значить можна впевнено стверджувати, що основою побудови Інь-янь служить Восьмикутна зірка – її повернутий квадрат.

Слід зазначити, що самі по собі, конкретні протилежності не є щось, крім своєї властивості. Кожна окремо не може «творити», тому в якості чогось, крім себе, вона є – ніщо в конкретності – і вносить, таким чином,  у область взаємодії з іншою протилежністю елемент своєї невизначеності, вносить – певну неконкретність результату взаємодії, якщо є надлишок однієї по відношенню до іншої(детально питання суті протилежностей і їх статус буде розглянуто у іншій статті).

Лінії повернутого квадрата АВ, ВС, АD, DC  якраз і відображають динаміку  визначеності-невизначеності – розмитості-чіткості – яка супроводжує протилежності у  їх взаємодії – від максимальної невизначеності в точці А(ноль), до нульової на лінії ВD.

Величини взаємодіючих протилежностей пропорційно змінюються при наближенні до лінії рівноваги. Одна зменшує свій максимум, а інша збільшує свій мінімум. Це має вигляд такої послідовності: 90 – 10; 80 – 20; 70 – 30; 60 – 40; 50 – 50. Далі все іде у оберненому порядку: 40 – 60; 30 – 70; 20 – 80; 10 – 90. Ось ця, здавалося б, проста послідовність і несе у собі відповідь – чому плани є безплідні і не тільки це. З нею пов’язаний і Апокаліпсис, і квантова фізика.

         Пояснимо дещо дану послідовність взаємодії протилежностей.  Пара 90 - 10 означає, що на першому плані на рівних бере участь у взаємодії тільки по 10% кожної протилежності. Значить зі сторони максимальної протилежності лишається 80% незадіяної величини. Ця величина виражає собою міру невизначеності, неконкретності «картини» взаємодії протилежностей. Отже на першому плані ця міра є – 80%; тоді на другому 80 – 20 вона складає  60%, неконкретності; далі 40%,  план 70 – 30;  і тільки на четвертому плані 60 – 40 процент неконкретності є 20%, тобто він вже менший 40%  задіяного. Таким чином про співвідношенні протилежностей 60 – 40 неконкретність стає меншою за конкретність.

Це і є той план притчі про сіяча Євангелій, яка розглядалась у першій статті, який здатен приносити плід, а перші три – безплідні, це рівні 90, 80 і 70. Цікаве спів падіння?

         На цю область, з якої починається  конкретність, точніше, проявлення буття, вказує червоне коло з точкою Е на середині лінії ромба. Як видно з малюнка воно дотикається до півтора плану з кожної сторони, що у сумі є 3, так як дана схема є розгорнутою відносно лінії ВD. Ця область кола і є умовною областю посталого Буття з його 6-ма «матеріальними» планами   у відповідності притчі про сіяча, яка вводить градацію кола з 10-ти.

Тепер віднайдемо точку рівноваги – рубіж – точку переходу від невизначеності

до визначеності – до Буття. Вона знаходиться між процентними відношеннями планів, які є 70 – 30 і 60 – 40 з величиною невизначеності – 40% до визначених – 30% і 20% до 40%. Отже маємо такі значення під планів.

За червоною лінією критичного підрівня починається область конкретної визначеності, де степінь конкретності більша за степінь неконкретності.

Не важко здогадатись, яку цифру потрібно добавити до 66, щоб  більш конкретизувати процент рівноваги, це – 6. В результаті вийде число 666; тобто  666 – 334 – 332. Середнє між 334 і 332 є – 333, половина числа 666, але і сума самих чисел 334+332 є теж 666. Отже ми отримали число Апокаліпсису Іоанна – 666, що виявляється є  не числом міфічного звіра, а рубежем з якого проявляється матеріальний світ, бо він з цього рівня на 0,2 величини вже «переступив» межу невизначеності, чи на 2-і, якщо брати 66.

Скоріше за все, саме проявлений «фізичний» світ і є тим звіром Апокаліпсису.

 Ось таким, неочікуваним чином виявились пов’язаними символи сивої давнини «старої» релігійної доктрини: Інь-янь і восьмикутна зірка із апокаліпсисом Іоанна «нової» релігії.

Ми розглянули криву взаємодії однієї протилежності, що виходить у своїй домінанті з точки А, але з неї виходить також і інша протилежність і теж у своїй домінанті. Враховуючи це отримаємо  інший малюнок тепер вже з двома лініями взаємодії.

 Рух у взаємодії протилежностей іде не тільки по вертикалі, а і по горизонталі, у відповідності до символу  коло окреслене навколо графіка модуля, де з нуля горизонтально(крім вертикальних) виходять ще дві поєднані пари протилежностей, дія яких відбувається вже по горизонталі.

Тому потрібно відобразити і їх. Кожна з них у парі знаходиться у своїй домінанті і відповідно рух іде по двох лініях одночасно з одної точки до іншої і навпаки. 

Разом з вертикальними лініями взаємодії виходить такий собі малюнок квітки взаємодій. Коло всередині ромба окреслює границю сфери конкретності і визначеності для обох видів взаємодій, яка виражається співвідношенням між визначеністю-невизначеністю як 50/50(середина ліній ромба до яких дотикається коло).

Таке співвідношення взначеності-невизначеності приводить до цікавих висновків. Виявляється, що гранична «матеріальність» є наполовину виначеною, наполовину – ні. Невизначена визначеність – нематеріальна матеріальність.

Якщо провести ще одні дотичні до кола визначеності, то отримаємо наш початковий символ – Восьмикутна зірка, з якої все і починалось.

Отже ми прийшли до малюнків початку статті – малюнків, які являються стилізованою версією повного – Інь-янь.

 

Існують ще символи, які мають відношення до Інь-янь. Це символ Риба і око масонів. У першій статі була розглянута система поділу кола на 10, але є і паралельна їй – поділу на 12. Сам графік модуля числа теж відноситься до системи поділу кола на 12. Якщо кожну четверть графіка розділити на 3 то 4*3=12. Система з 12 має ті ж 3 пусті плани поставання, що і система з 10-ти.

Не зважаючи на різну градацію поділу кола, обидві системи використовують одну і ту ж доктрину, втілену у одну і ту ж графіку символів. Дванадцяти подільна система, як і десяти, мають майже однаковий символ Інь-янь.

Градацію з 12-ти його представляє, як було заявлено, – символ іхтус (риби), який широко використовували перші християни і не тільки, і названий рибою за подібністю до неї своєю формою.

 

Розглянемо символ Інь-янь, отриманий з графіки символа Восьмикутна зірка, який базується на поділі прямокутного ромба на 10 частин. Тепер достатньо добавити шосту частину, тобто перейти на 12-ти подільну систему і ми отримаємо іхтус – Інь-янь цієї системи.

Ще більше подібності з кельтськими хрестами.

Масони перекрутили символ Інь-янь по своєму, але зате вони зберегли важливу інформацію – лінія взаємодії протилежностей  символу Інь-янь будується у прямому куті, тобто у прямокутному ромбі – повернутому квадраті восьмикутної зірки, яка презентує графік модуля числа, у якому  число 9 (90°) – є полем розгортання планів буття отриманого з притчі про сіяча Євангелій  (система поділу кола на 10). Символ масонів є, по суті, згорнутий Інь-янь, тоді коли традиційний є розгорнутим відносно діагоналі ромба.

 

 

 

Наші інтереси: 

 Володіти знаннями.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи