Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як вибрати ВНЗ за кордоном: основні моменти ухвалення рішення від Studix.eu

Щороку випускники вирішують для себе головне завдання: куди піти вчитися. Вступ в інститут відкриває перед ними багато дверей, дає професію або навіть покликання на все життя. Більшість абітурієнтів мріє отримати престижну професію, бажано, навчаючись за кордоном.

Сьогодні вчитися за кордоном може практично кожен абітурієнт – освіта стала доступною і не дуже дорогою. Більш того, багато закордонних ВНЗ зацікавлені в залученні талановитих студентів, тому пропонують різні програми, в рамках яких вчитися можна зовсім недорого або навіть безкоштовно. Познайомитися з такими програмами і дізнатися більше про навчання в Європі пропонує сайт studix.eu

Як правильно вибрати ВНЗ за кордоном 

Німеччина, Франція, Польща, Словенія і багато інших країн мають багато середніх і вищих навчальних закладів. Кожна з країн пропонує свої умови, свій рівень життя, заохочувальні програми. Студент самостійно вибирає, яка країна, культура йому ближче, яку мову легше вивчати, яку професію в результаті отримати. 

  • Мова – один з головних чинників. Її необхідно знати на високому рівні, більш того, підтвердити сертифікатом.
  • Культура і клімат країни, в якій доведеться проживати і вчитися, також, є надзвичайно важливими. Судити по країні, орієнтуючись на минулі туристичні візити, неправильно. Адже тут доведеться жити, спілкуватися з місцевими жителями, проводити дозвілля, робити покупки і вирішувати масу інших питань.
  • Вартість навчання - цей параметр хвилює всіх студентів. Вона може бути повною, частковою, ВНЗ можуть платити стипендію, або частину стипендії.
  • Вартість проживання - другорядний, але не менш важливий фактор . Студент повинен десь жити, чимось харчуватися, робити звичайні повсякденні покупки.
  • Умови проживання – цей фактор не вважається найважливішим, але з'ясувати його все ж варто. Деякі ВНЗ пропонують проживання в кампусах, інші перекладають вирішення житлового питання на плечі студентів.
  • Місце розташування ВНЗ. Далеко не всі навчальні заклади Європи розташовані в столицях або просто великих мегаполісах. Значна частина з них є в тихих, провінційних містечках, так що кожен студент вирішує сам, що йому ближче або до душі.
  • Наявність насичених програм стажувань – велика перевага. Пройти стажування в престижній закордонній фірмі – відмінний старт кар'єри майбутнього фахівця. 

Як вступити до ВНЗ за кордоном 

Отримавши атестат про шкільну освіту, пізно замислюватися про навчання за кордоном. Як правило, це довгий процес, що включає в себе збір документів, мотиваційний лист студента, подачу заявки, проходження тестів, вступних іспитів, тощо.

Замислюватися про це слід, як мінімум, за півроку до вступу у вищий навчальний заклад. Деякі навчальні заклади не визнають шкільних атестатів, так що доведеться заздалегідь вступити на підготовчі курси і успішно пройти їх. Щоб майже гарантовано вступити до обраного закордонного ВНЗ, не зайвим буде заручитися професійною допомогою і підтримкою.

Спеціальні агентства, що спеціалізуються на допомозі студентам, допоможуть не тільки підібрати навчальний заклад, а й зібрати документи, вступити на курси. 

Навчання в Європі вже давно перестало бути нездійсненною мрією сучасної молоді. Сьогодні кожна наполеглива і талановита молода людина може стати студентом закордонного інституту або університету, получити престижну професію. Головне – правильно підготуватися, вибрати навчальний заклад, вивчити мову на досить високому рівні, зібрати і подати документи.

Наші інтереси: 

Освіта.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи