Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Визначення типу і професійної здатності

Ти не кращий і не гірший за іншого,
Знай, що можеш від природи ти,
А що може інший. І так – про кожного.
Знай цей дар, використовуй,
Працюй за сильними сторонами,
Знаходь тих у житті,
Хто слабкі захистить допоможе.

 

Соціоніка дозволяє правильно зорієнтуватися у виборі професії, в якій Ви не лише знайдете задоволення, але й зможете досягти значних результатів. Зміна роботи і перекваліфікація в зрілому віці - це часто трагедія. Стереотипи і психологічні установки ускладнюють людині пошук нової діяльності. Соціоніка допоможе людині знайти справу до душі. Якщо людина діє за своїми сильними сторонами, то у неї все виходить ефективно і вона працює із задоволенням. Якщо ж її діяльність вимагає використання слабких якостей, то людина швидко втомлюється, виникають неврози, невдоволення життям і навіть психосоматичні захворювання.

Визначивши свій соціонічний тип, знаючи сильні і слабкі сторони, професію слід вибрати тільки  за сильними  сторонами. Це ціла низка видів діяльності, де вам буде комфортно, відчуватимете себе впевнено і компетентно, досягатимете непоганих результатів при помірних зусиллях. І матимете задоволення – адже відчуватимете власні здібності і силу, компетентність, робота буде подобатися і не буде важкою, навіть додаватиме натхнення і життєвих сил – адже ви її любитимете! Але яка ж вона – ваша справа до душі – це підказати може лише ваша душа, і треба вміти прислухатися до її голосу…

Якщо людина вибирає діяльність, де реалізуються сильні сторони, відчуває радість реалізації потенціалу, впевнена, діє самостійно, проявляючи ініціативу і творчість. Вона відчуває, як краще зробити чи вчинити, вільна у власному виборі, керує обставинами, творить своє життя свідомо, впевнено, так, як вважає за потрібне. Така людина сильна.

Якщо ж певні ситуації вимагають зусиль, де активізуються слабкі сторони, людина відчуває себе розгублено, невпевнено, поводиться, як інші, засвоївши певні норми поведінки, прислухається до порад. При цьому напружується, хвилюється, знервується, тривожиться, втомлюється й виснажується аж до нервових розладів і психосоматичних хвороб. Якщо змушена задіювати ці якості постійно, напрацьовуючи невластивий їй образ, вживається в нього. При цьому відчуває дискомфорт, тривогу, хворіє, губиться у безсиллі щось змінити в своєму житті, не знає який зробити вибір. Часто підкоряється обставинам і пливе за течією. Якщо ж треба вирішити проблему, суть якої відповідає якостям слабких сторін, краще звертатися до людей за допомогою чи порадою, у яких ці якості – сильні сторони.

В одних обставинах людина діє рішуче, впевнено, вміло, а в інших – вагається, відчуває невпевненість, тривогу, брак волі та енергії. Одна й та сама людина може бути і сильною, і слабкою – це залежить від того, які блоки психіки функціонують у той чи інший період. Від нас самих залежить, чи відчуватимемо себе впевненими і сильними, чи слабкими, треба тільки знати себе і знаходитись у таких життєвих ситуаціях, в яких можна реалізувати свої сильні сторони і тому почуватися комфортно. Цьому сприяє і вибір діяльності, де реалізуються тільки сильні сторони. А для цього і треба знати себе – свої достоїнства і слабкості. Пізнай себе  і знайдеш своє місце у світі. І як у ньому діяти, як володіти собою, ситуацією, робити правильний вибір.

Ефективна професійна діяльність може бути тільки при реалізації блоку ЕГО: або 1-ої, або 2-ої функції, а ще краще, коли вони  задіяні одночасно. Тоді людина буде повністю задоволена своєю діяльністю, матиме високі результати, і навіть замість втоми отримуватиме додаткове енергетичне підживлення як результат задоволення від улюбленої справи, відчуття власної компетентності, усвідомлення результатів роботи і підвищення самооцінки, гордості за себе.

Будь-яке наше досягнення може бути адекватно оцінене тільки в своєму «клубі» (квадрі). Тільки люди, що мають схожі пари психічних ознак, оцінять результат в усій різноманітності та складності зв’язків та витонченість рішення. Вони бачать подальші наслідки ваших відкриттів, розробок, розуміють, як винахідливо ви обійшли труднощі та досягли результату.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи