Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Вплив України на події в Азії

Категорія:

Китай вже давно плекає надію захопити Тайвань і цим утвердити свою «велич» (так само, як росіяни марять своїм «вєлічієм»). Проте події в Україні демонструють що буває, коли, по-перше, люди воюють за свободу, а по-друге, коли Захід їм допомагає.

20230705taiwan.jpg

Тайвань

У сьогоднішньому світі головне протистояння проходить по лінії США-Китай. І обидва великі гравці розглядають російсько-українську війну, як такий собі прообраз, репетицію можливого глобального конфлікту. І уважно вивчають всі аспекти, всі особливості, всі дрібнички цієї війни.

Коли російські війська тільки почали повномасштабне вторгнення, то Китай уважно за цим стежив і спочатку прийшов до висновку, що Захід став «м'яким» і тепер вже не в змозі відстоювати інтереси свободи у світі. Цю китайську думку підкріплював ще й провальний вихід американських військ з Афганістану. Тож Китай майже впевнився у своїй майбутній перемозі над Тайванем.

Тайвань є дуже важливим для сучасного світу не лише, як вогник демократії в азійському регіоні, але і як потужний економічний фактор. На Тайвані виготовляється половина самих передових високотехнологічних чипів. Тому втрата Тайваню одразу погано відіб'ється на всій світовій економіці.

При тому офіційні особи Тайваню постійно питають американських урядовців, чи будуть США захищати Тайвань у разі китайського вторгнення? Чи будуть США надавати зброю? А надавати будуть як Україні – по чайній ложці в обід? До закінчення терміну дії дворічного закону про ленд-ліз для України залишилося вже менше 3-х місяців, а ленд-ліз так і не почався.

Проте вперта боротьба України викликала заспокоєння і в материковому Китаї. Стало ясно, що окрім великої армії є ще фактор морального духу військ. А тайванці будуть захищати свій острів. Крім того, колективний Захід хоч і довго розганяється, але все одно допомагає Україні та не збирається зупинятися. Тож і Тайваню теж буде допомагати.

А ще російсько-українська війна спричинила очевидне значне скорочення запасів американських боєприпасів, а іще багато уваги приділялося тому факту, що американські можливості щодо гіперзвукових ракет відстають від можливостей Китаю та Росії, що великі американські військові бази на Гуамі недостатньо захищені від можливого повітряного нападу Китаю, і що гігантські авіаносці класу «Німіц» мають недостатній захист від сучасної ракетної атаки. І зараз США вже спішно виправляють оці виявлені вразливі місця.

Таким чином, як це не дивно звучить, але героїчна боротьба України за свою свободу несподівано захищає демократичний Тайвань від зазіхань тоталітарного Китаю.

Наші інтереси: 

Україна не є відірваною від світу, і події в нашій країні впливають на різні світові процеси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи