Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Власники Альфа-Банку та Укрсоцбанку потрапили до "кремлівської доповіді" мінфіну США

Категорія:

Світ:

Міністерство фінансів США внесло власників "Альфа-Банку" та "Укрсоцбанку" до так званої "кремлівської доповіді". Інформація про це міститься в оприлюдненій частині документа.
 

frydman.jpg

Михайло Маратович Фрідман, російський бізнесмен єврейського походження, творець консорціуму «Альфа-груп»
Михайло Маратович Фрідман, російський бізнесмен єврейського походження, творець консорціуму «Альфа-груп»

Повідомляється, що у "кремлівській доповіді" фігурують власники "Альфа-Банку" і "Укрсоцбанку" Михайло Фрідман, Петро Авен, Герман Хан та Олексій Кузмичьов.

Крім того, у доповіді фігурують глава "Сбербанку" Герман Греф, голова "ВТБ" Андрій Костін, а також голова "Внешэкономбанка" Сергій Горьков, який володіє "Промінвестбанком".  

"Альфа-Банк", яким володіють росіяни, активно оперує персональними даними мільйонів українців і підминає під себе стратегічні підприємства країни. Реєстрація власності на фізосіб, які були російськими громадянами, дозволяла "Альфа-Банку" з успіхом обходити санкції, введені НБУ проти російських фінустанов. Це дозволяло проникати в стратегічні галузі та підприємства.

Після початку російської агресії Нацбанк ввів санкції щодо російських банків, які працюють в Україні. Цим банкам заборонено здійснювати будь-які фінансові операції на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур. Але відомо, що санкції поширюються далеко не на всі російські банки.

У регуляторі тоді уточнили, що заходи торкнуться тільки банків з державним російським капіталом. Банків з приватним російським капіталом вони не торкнуться.

До числа "недоторканих" відноситься і "Альфа-Банк". Його власником є компанія ABH Holdings S. A. Остання ж належить Михайлу Фрідману - 36,47% і Герману Хану - 23,27% (громадяни Ізраїлю), а також Олексію Кузмичьову - 18,12%, Петру Авену -13,76%, Андрію Косогову - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають в Москві).

Михайло Фрідман і Герман Хан, хоч і є громадянами Ізраїлю, але вони заробили свої статки в Російській Федерації.

Крім того, повідомлялося, що "альфівці" проводять заміну кадрів у придбаному "Укрсоцбанку".

За даними ЗМІ, з головою правління "Укрсоцбанку" Тамарою Савощенко було розірвано контракт. На її місце призначено Ростислава Матяша, який протягом семи років обіймав посаду віце-президента, директора з юридичних питань "Альфа-Банку". Українська команда менеджменту поступово замінюється кадрами з російського банку.

Наші інтереси: 

Російський капітал має піти геть з українських терен. Незалежно від форми власності.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Російський капітал має піти геть з українських терен. Незалежно від форми власності! І чим скоріше це відбудеться, тим краще!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Російський капітал має піти геть з українських терен. Незалежно від форми власності! І чим скоріше це відбудеться, тим краще!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!