Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Вікторія Спартц: ООН зазнала краху

Категорія:

Конгресвумен Вікторія Спартц надіслала листа Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу, в якому написала, що ООН не змогла ефективно відповісти на найбільшу збройну агресію з часів Другої світової війни.

20220730spartz.jpg

Вікторія Спартц (Victoria Spartz), нар. 1 жовтня 1978, місто Носівка, Чернігівщина) – політик США, член Палати представників від 5-го округу Індіани

У своєму листі пані Вікторія зазначає, що ООН де факто зазнала краху у «зерновій угоді», бо вже за кілька годин після її підписання росія вже завдавала удару крилатими ракетами по одеському порту, демонструючи своє повне наплювательство на будь-які підписані домовленості.

Пані Вікторія закликає своїх колег-конгресменів зупинити фінансування ООН, поки організація не почне хоч щось робити. Серед іншого вона вимагає зупинити зняття санкцій з росії (які почали послаблювати саме через ці «зернові угоди») а також спрямувати до Чорного моря кораблі ООН для забезпечення гуманітарних коридорів. Чесно кажучи, не знаю, що саме пані Вікторія розуміє під «кораблями ООН» - чи то суховантажі, зафрахтовані ООН, чи може мається на увазі необхідність створення не тільки сухопутних військ ООН, але й морських, зі своїм флотом.

Нижче я наведу український переклад листа пані Вікторії, а поки що хочу сказати наступне.

ООН дійсно показала свою повну нездатність. І вона має бути докорінно реформована, фактично пере заснована. Або взагалі ліквідована, а на її місці має з’явитися нова організація. Раджу прочитати мою статтю двомісячної давнини саме на цю тему.

Отже, ось текст листа Вікторії Спартц до Генерального секретаря ООН.

---------------------

Шановний Генеральний секретар Гутерреш!

Як ви добре знаєте, головною функцією ООН є збереження міжнародного миру та безпеки. Очевидно, що ваша організація зазнала краху. Ми стикаємося з найбільшою збройною агресією з часів Другої світової війни, яка є найбільшою загрозою миру та безпеці – не лише для Європи, а й для всього світу.

Я дуже розчарована відсутністю активного керівництва ООН для стабілізації ситуації в Україні та відновлення міжнародного порядку. Нещодавня «зернова угода» є останнім провалом – ми щойно бачили, що сталося з провальною домовленістю ООН щодо українських бійців «Азовсталі». Нинішня війна дестабілізує багато країн, особливо найбідніших. Проте це жорстоке вторгнення є особливо трагічним і нищівним для українського народу. Потенційні наслідки цієї «зернової угоди», яка не має належних механізмів виконання, можуть дуже дорого обійтися Україні. Як ви добре знаєте, через кілька годин після підписання цієї угоди Росія вдарила крилатими ракетами по українському порту Одеса. Це ще раз підтверджує, що Росії не можна довіряти, і вона фактично заперечує цю угоду.

Оскільки Росія отримала таке значне скасування санкцій щодо експорту зерна та добрив (що фактично збільшує здатність Росії шантажувати Європу постачанням газу), цю угоду слід призупинити, поки не будуть забезпечені кращі заходи безпеки для України. Я закликаю вас направити кораблі ООН у Чорне море для забезпечення гуманітарних коридорів. Інакше через таку домовленість Україна піддасться підвищеному ризику бомбардування та руйнування своїх портів після відходу кораблів.

Я також закликаю вас активно працювати над відновленням міжнародного порядку, миру та безпеки. Я надсилаю копію цього листа до всіх своїх колег у Конгресі та закликаю їх припинити будь-яке значне фінансування Організації Об’єднаних Націй, доки ми не побачимо реальних зусиль і результатів вашої організації для стабілізації нашого поточного міжнародного безладу.

Я також надсилаю копію цього листа до всіх країн-членів ООН, оскільки в їхніх національних інтересах, хоча й з різних причин, щоб усі країни припинили цю війну. Мій офіс відкритий для роботи з усіма, хто бажає вести конструктивний діалог для порятунку людських життів, включаючи Росію, яка стала на шлях знищення. Не соромтеся звертатися в будь-який час.

З повагою

Вікторія Спартц

---------------

Повертаючися до теми ООН, просто нагадаю, що Ліга Націй була створена переможцями після першої світової війни, проте не змогла запобігти початку другої світової. ООН була створена під час другої світової війни майбутніми переможцями. І завдання її було – запобігти новій війні. ООН довго виконувала цю роботу, але врешті-решт як і Ліга Націй, не впоралася. Тому має бути заснована нова організація. І заснувати її мають переможці. І ключовою серед переможців має бути Україна. І зовсім не обов’язково, щоб до нової організації входили всі країни світу. Достатньо, щоб членами нової організації були саме ті, хто найбільше впливає на світову політику.

 

Наші інтереси: 

ООН втратила можливість виконувати функцію збереження миру, запобігання війнам, справедливого і мирного розв’язання конфліктів. Коли агресор сам є членом ООН, має право вето у Раді безпеки ООН і відверто нехтує будь-якими правилами й домовленостями – ООН не може виконувати свої функції. Потрібна нова організація, яка матиме дієвий механізм реагування на подібні акти агресії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Швець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вікторія Спартц - ще один приклад успішної українки світового рівня. Ми талановитий народ. Потрібно просто позбавитись внутрішньої несвободи, відкинути вже давно протухлі стереотипи і не боятись сміливо подати свій голос так, щоб його почули.

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Нічого додати !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Валерій Швець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вікторія Спартц - ще один приклад успішної українки світового рівня. Ми талановитий народ. Потрібно просто позбавитись внутрішньої несвободи, відкинути вже давно протухлі стереотипи і не боятись сміливо подати свій голос так, щоб його почули.