Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні карантин продовжили до 22 травня. Головний санітарний лікар України сказав, що будуть слухатися ВООЗ

Світ:

"Якби не втручалася політика, у нас відсоток підтримки населення був би набагато вищий – на рівні 90%. Сьогодні рейтинги та соцопитування показують, що 70% населення підтримують карантинні заходи, які впроваджує наш уряд".

20050404.jpg

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко

Про це в інтерв'ю телеканалу «Настоящее время» сказав головний санітарний лікар України і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він відзначив, що Україна – чи не єдина країна в Європі, яка пішла на карантин раніше за всіх. В Україні було не більше п'яти випадків, коли почалися карантинні заходи.

"П'ятдесят днів карантину показують, що ми вийшли на певне плато і не допускаємо ні спалаху, ні пікового навантаження. Тому рішення про те, що ми можемо потихеньку виводити сфери економіки, буде базуватися на тому, що кількість ліжок в наших лікарнях мають відповідати появі нових випадків хвороби. Нам буде де лікувати і як надавати медичну допомогу.

Це не наша нова позиція, це позиція Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вона каже, що карантин зменшувати можна тоді, коли ми беремо контроль над інфекцією – тобто ми виконуємо тестування – і є можливість у системи охорони здоров'я надавати медичні послуги в лікарнях".

Він також сказав, що карантин до останнього, хто повністю вилікувався, неможливий, "тому що поки не буде вакцини, поки не буде специфічного лікування, карантин можна тримати вічно". 

 

 

Наші інтереси: 

Яка вакцина? Про що говорить головний лікар? Вакцина проти вірусу? Розуміти, що не можна нікому вірити, потрібно самостійно розбиратися у питанні, ЩО таке віруси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
віруси
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Шоу має тривати :) Треба ж виявити найбільш упоротих.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Шоу має тривати :) Треба ж виявити найбільш упоротих.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Так, треба ж виконувати вказівку зверху..

Гарно, дуже гарно.