Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В День Соборності України Президент порадив читати мемуари Скоропадського

Категорія:

Світ:

Усім українським можновладцям та політикам варто перечитати мемуари Павла Скоропадського для того, аби зрозуміти, чому було втрачено українську державність на початку 20 століття і вивчити повчальний урок історії.

17012201.jpeg

Виступ Петра Порошенка в музеї Тараса Шевченка 22 січня 2017 року
Виступ Петра Порошенка в музеї Тараса Шевченка 22 січня 2017 року

Про це сказав Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня Соборності України у Національному музеї Тараса Шевченка і додав, що хотів би подарувати цю книгу кожному нардепу, повідомляє УНН.

Президент України привітав усіх присутніх та весь український народ і діаспору з Днем Соборності України.

Глава держави згадав, що проголошене тоді об’єднання проіснувало недовго.

"Та й нині, дорогі брати і сестри, ми повинні замислитися, а чому ж так трапилося? Чому в Гельсінкі, які я післязавтра відвідаю з офіційним візитом, цього року відзначатимуть століття незалежності, а в Києві минулого року ми святкували лише 25-ліття? Чому ми і Україна втратили 75 літ і зим? Чому Фінляндія є однією з найуспішніших країн ЄС, а Україна тільки зараз почала шлях європейської модернізації? Чому фіни не перейшли червоної лінії до самознищення, а українську державність згубили внутрішні чвари?

Відповідь на це питання можна дуже легко знайти в спогадах Скоропадського. Видавці вдало відчули наскільки ці мемуари підходять до даного моменту. Наскільки промовисті паралелі, наскільки повчальними є уроки історії. Сам читаю і раджу всім… Якщо тільки достатня кількість цих книг є у видавців, то хотів би подарувати її кожному народному депутатові", - сказав Президент.

Президент порадив вивчити та законспектувати повчальні моменти з цієї книги та запам'ятати, як важко здобути, але легко втратити Соборність.

Як відомо, 22 січня в Україні відзначається День Соборності України

Наші інтереси: 

Вчити історію, щоб не допускати історичних помилок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

То як, ідемо до Третього Гетьманату? Просування гетьманської ідеї на рівні Президента - це дуже сприятливий чинник постіндустріального переходу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

То як, ідемо до Третього Гетьманату? Просування гетьманської ідеї на рівні Президента - це дуже сприятливий чинник постіндустріального переходу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!