Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд Канади таємно стежив за пересуванням 33 мільйонів людей під час "пандемії"

Світ:

Вони так дбали про їхнє здоров'я! "Пандемія" створила можливості для масового посилення (епід)нагляду на багатьох рівнях: не тільки для громадської охорони здоров'я, але й для моніторингу тих, хто працює, робить покупки та навчається з дому.

Агентство громадської охорони здоров'я Канади (PHAC) визнало, що відстежувало таємно 33 млн людей, отримуючи доступ до їхньої геолокації через головну телефонну компанію країни.

Агентство охорони здоров'я використало дані про місцеперебування, щоб оцінити ефективність локдауну та дозволити "зрозуміти можливі зв'язки між переміщеннями населення в Канаді та поширенням COVID-19".

У квітні 2020 року канадське агентство охорони здоров'я уклало договір з основною компанією стільникового зв'язку країни, Telus, згідно з яким, компанія ділилася даними, щоб "допомогти органам охорони здоров'я та академічним дослідникам скоротити передачу COVID-19 без шкоди для особистого життя канадців".

Контракт закінчився у жовтні, і з того часу PHAC заявляє, що припинило доступ до особистих даних своїх громадян, проте агентство планує продовжити програму моніторингу ще на п'ять років.

Девід Лайон, автор книги Pandemic Watch та колишній директор Центру досліджень епіднагляду при Королівському університеті, вважає, що пандемія створила можливості для масового посилення епіднагляду на багатьох рівнях, не тільки для громадської охорони здоров'я, але й для моніторингу тих, хто працює, робить покупки та навчається з дому.

"Докази надходять із багатьох джерел, з країн у всьому світі, що те, що вважалося величезним сплеском епіднагляду, – після 11 вересня, тепер повністю випереджає епіднагляд за пандемією", – відзначив він.

Джерело

Наші інтереси: 

Розуміти, для чого був всесвітній локдаун. Всіх – під цифровий контроль!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Канада
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це підвищує інтерес до технологій уникнення стеження. Змагання "атака-оборона" триває.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це підвищує інтерес до технологій уникнення стеження. Змагання "атака-оборона" триває.

Все, що робиться з власної волі, – добро!