Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 35
  • Переглядів: 41

Українські виробництва оборонного призначення опинилися під загрозою повної зупинки – Дана Ярова

Категорія:

Світ:

Серіал "Особливості закупівель Міністерства оборони" триває. Державна аудиторська служба України прирівняла прибуток підприємств оборонного призначення до збитків держави.

23091801.jpg

Ілюстративне фото

Держаудит входить в структуру виконавчої влади, як і Міністерство оборони України, нагадує відома волонтерка Дана Ярова. Згідно з постановою уряду України №363 та Закону «Про оборонні закупівлі», прибуток постачальників не може перевищувати: 1% витрат вітчизняного суб’єкта господарювання на придбання комплектувальних виробів, спецобладнання, робіт в інших суб’єктів господарювання, 30% решти витрат у складі виробничої собівартості. У разі імпорту – 3%, пише Дана Ярова на Фейсбук.

Держаудит зробив вимогу звертатись до постачальників Міністерства оборони та повертати прибуток, отриманий підприємством. Міністерство оборони подає в суд на висновки Держаудиту. Але там нічого цікавого не відбувається. Тиша.

Тут починається найцікавіше. Ні, постачальників з тилового забезпечення поки не чіпають. Не цікаво. Пішли зразу по підприємствах оборонного комплексу. А в нас їх – не дуже багато. Самі знаєте, чим потопили крейсер «Москва», які відгуки по «Богданах» по Стугнах та Корсарах.

Так от, більшість з цих підприємств вже отримали такі листи «щастя». Окрім того, за ними пішло Державне бюро розслідувань з порушенням кримінальних проваджень та виписуванням підозр.

Ви мене спитаєте: як прибуток можна назвати збитками держави? Як можна з підприємств оборонного призначення вимагати повернення прибутку? Як можна відкривати кримінальні справи по таким фактам і трактувати це як «нанесення державі збитків в особливо великих розмірах»?

Чесно, я не вмію логічно пояснювати алогічні речі. В мене взагалі виникає питання, а на кого працює Держаудитслужба. Але не буду забігати наперед.

Отримали 2 розʼяснення щодо трактування норм 335 постанови від Мінекономіки. Одне – для Міністерства оборони. Одне – для Держаудитслужби. Де чітко написано, що під час дії 335 постанови калькуляція визначається 363 постановою.

Чи можна сказати, що це – перемога? Ні. Це – перші тріщини на бетонній стіні.

Чим це загрожує? Повною зупинкою виробництв оборонного призначення. І ми більше не почуємо ні про стугни, ні про корсари, ні про нептуни. Чим це нам загрожує, зрозуміло?

Довідка:

Відповідно до Положення про Державну аудиторську службу України (затвердженого постановою Кабінеті Міністрів України від 3 лютого 2016 року № 43), Державна аудиторська служба України (Держаудитслужба) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністерство фінансів та який реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю. Ця контора не є контролюючим органом і її повноваження більше дорадчі, ніж реально контролюючі.

Наші інтереси: 

Контора під назвою "Держаудит" "реалізує державну політику у сфері державного фінансового контролю". Якби ця контора працювала там, де треба, а не лізла до українського бізнесу, який працює не завдяки, а всупереч державі, який в перші два місяці цієї великої війни віддав все, що мав, і захистив Україну, тоді як так звані держслужбовці просто втекли за кордон або на Закарпаття, не було б ганебних розкрадань в Міноборони й подібних речей. Цікаво, скільки грошей держбюджету, який наповнюють своїми податками підприємці і яким не дозволяють мати прибуток, йде на утримання цієї контори?

Чиновники – зло. Постійні обіцянки скоротити кількість чиновників, починаючи з 2014 року, не виконуються. У 2021 році Шмигаль планував скоротити частину посад держслужбовців до кінця року. У 2022 році влада обіцяла скоротити чиновників також. Але чиновники й надалі продовжують гальмувати розвиток усього, що тільки можна, а не тільки приватного бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з безглуздості вимог цієї контори, нею керують корпоративні психопати. Але щоб у цьому переконатися, треба здійснити діагностику на пристрої МРТ. Вона точно покаже, який мозок у керівництва – це люди чи людиноподібні тварини, яких зазвичай називають "корпоративними психопатами". Про це стаття – Корпоративні психопати: чому інтелектуальні тварини лізуть у владу (+аудіо)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Судячи з безглуздості вимог цієї контори, нею керують корпоративні психопати. Але щоб у цьому переконатися, треба здійснити діагностику на пристрої МРТ. Вона точно покаже, який мозок у керівництва – це люди чи людиноподібні тварини, яких зазвичай називають "корпоративними психопатами". Про це стаття – Корпоративні психопати: чому інтелектуальні тварини лізуть у владу (+аудіо)

Все, що робиться з власної волі, – добро!