Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 95
  • Переглядів: 100

Українські військові почали використовувати дрон «Дракон» – він випалює територію під собою термітом

Категорія:

Українські військові ще у 2023 році задумались над тим, як можна застосовувати термітну суміш разом із безпілотниками. І ось вони вже почали застосовувати проти ворога безпілотник Дракон.

24090505.jpg

Фото: Скриншот відео

Цей БпЛА може розсипати над позиціями ворога суміш, яка горить з температурою близько 2500 градусів за Цельсієм, повідомляє російськомовна редакція BILD на своєму Telegram-каналі.

Відео з використанням нового дрону показала 108-та окрема бригада територіальної оборони України. На ньому видно бойове застосування FPV-дрона, який не скидає гранати та не летить у ціль із зарядом вибухівки, а розсипає над позиціями російських військових терміт – суміш палаючих гранул оксиду заліза та алюмінію.

Українські військові ще в кінці 2023 року задумались над тим, як можна застосовувати термітну суміш разом із безпілотниками. За їхніми розрахунками, під стандартний FPV-дрон можна помістити близько 500 грамів термітної суміші. При цьому хімічну реакцію можна запустити дистанційно тільки незадовго до появи в районі цілі.

На відео можна побачити, що вогняний дощ над позиціями росіян триває близько 20 секунд. За цей час загоряється лісосмуга довжиною приблизно 100 метрів. Після застосування термітної суміші чути вибухи – свідчення того, що вогонь поширився на боєприпаси росіян.

Температура горіння терміту становить приблизно 2500 градусів, тому розпечена суміш за лічені секунди роз'їдає навіть залізо, а міномети, гранати та патрони стають смертоносними для своїх власників.

 

Наші інтереси: 

Ось вам і "Game of thrones".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи