Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна та Італія розглядають спільне виробництво систем ППО – Шмигаль

Категорія:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту урядової делегації до Італії відвідав оборонне підприємство Rheinmetall Italia S.p.A, що спеціалізується на виробництві сучасних систем протиповітряної оборони.

23042702.jpg

Фото: Урядовий портал

Серед розробок Rheinmetall – система ППО малого радіуса дії Skynex, якою цікавиться Україна, повідомляє Урядовий портал.

"Нам потрібна така ефективна зброя для захисту від дронів, якими Україну атакує росія. Це збереже десятки життів та важливу інфраструктуру для мільйонів людей", – переконаний Денис Шмигаль.

Наразі такі батареї вже перебувають на бойовому чергуванні в Україні. Прем’єр-міністр подякував партнерам за підтримку.  

"Розширюємо горизонти співпраці України та Італії в галузі ВПК. Розглядаємо можливість спільного виробництва компонентів цих систем. Працюємо над тим, аби мати більше таких дієвих ППО. Вони створять надійний щит навколо наших стратегічних інфраструктурних об’єктів", – заявив глава Уряду.

В Римі 26 квітня відбулася двостороння конференція з відновлення України за участю прем’єр-міністрів двох країн та 600 італійських і 150 українських компаній. Розглянули плани взаємодії урядів й фінансування спільних проектів.

Нагадаємо, раніше ми писали про один із перших таких проектів – створення вхідних і вихідних терміналів на північному сході Італії. Порти Трієста і Венеція можуть стати логістичною і портовою платформою України, адже наші моря заблоковані.

Наші інтереси: 

Італія активно включилася у всебічну допомогу Україні після того, як її уряд очолила Джорджа Мелоні. Джорджія Мелоні запевнила Зеленського, що Італія абсолютно підтримує суверенітет України та продовжує надавати Україні військову підтримку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи