Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Україна стала бойовою лабораторією і показала, як воювати в ХХІ столітті – Бен Воллес

Категорія:

Велика Британія розбирає російську бронетехніку, захоплену на війні в Україні, щоб дізнатися більше про те, як захищатися від будь-якого майбутнього нападу.
 

22123103.jpeg

Бен Воллес. Фото: ЕРА/UPG

Україна стала "бойовою лабораторією" для своїх військ та західних союзників, яка експериментує із новою зброєю та технологіями для боротьби з російськими окупантами, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, повідомляє Sky News.

За його словами, "прагнення України вижити" призвело до того, що Київ скасував правила та норми мирного часу, щоб випробувати нову зброю та модифікації, запропоновані його союзниками. Це нововведення пішло на користь і союзникам України.

"Їм довелося піти на ризик і експериментувати з речами, про які вони могли не знати, чи працюють вони, і вони (ЗСУ – ред.) стали бойовою лабораторією для своїх власних сил і показали нам шлях", – сказав міністр оборони Великої Британії.

Воллес запевнив, що шкодує про обставини, через які це сталося, "але це показало, як треба діяти у ХХІ столітті на новому полі битви".

Своєю чергою голова Генштабу Великої Британії Тоні Радакін розповів, що британські експерти розбирають російську бронетехніку, захоплену в Україні, щоб дізнатися більше про те, як захищатися від будь-якого майбутнього нападу.

"Ця війна стала тривожним сигналом для нас, щоб ми поквапилися з нашими придбаннями, щоб сміливіше впроваджували технології, особливо, коли ми перебуваємо в технологічних перегонах, були більш агресивними з точки зору того, як ми дбаємо про свою націю, і зміцнювали нашу стійкість", – зазначив він.

За словами Радакіна, експерти, які розбирають трофейне російське озброєння і техніку мають відповісти на такі питання:

"Як працює їхнє обладнання? Як ми можемо його перемогти? Як ми можемо мати ще кращу броню? Як ми можемо порушити їхні комунікації? Як ми можемо переконатися, що зможемо пробити їхній захист?"

Наші інтереси: 

Велика Британія наразі дуже допомагає Україні. Завдяки цій допомозі як на початку великої війни, так і протягом усіх 16 місяців, поки вона триває, Україні вдалося вистояти на початку війни й продовжувати свою боротьбу. На відміну від США, які затягують надання далекобійної зброї, Велика Британія передала Україні далекобійні крилаті ракети Storm Shadow.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи