Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна почала пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря

17 листопада в Одесі відбувся відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке буде проводити роботи з пошуку нафти і газу на шельфі Чорного моря. Південний регіон України найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

16111704.jpg

Фото: galfinance.info

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр.

"Рейсове завдання передбачає виконання пошуково-детальних нафтогазопошукових сейсморозвідувальних і геохімічних робіт в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину, район робіт - Північно-західний шельф Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

У Держгеонадра повідомили, що судно "Іскатель" після трьохрічної перерви розпочало морські геолого-геофізичні дослідження.

"Іскатель" є унікальним судном для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньо частотної модифікації, так і високо роздільної.

У 2015 році відновлено фінансування морських робіт, і після трьох років сухого відстою, здійснені поточний ремонт і докове обстеження.

Південний регіон України найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

У планах "Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства" на ділянці площею 6770 км2, яка в адміністративному відношенні примикає до південної частини Одеської області, за напрямком нафта і газ провести комплексні геофізичні і геохімічні дослідження з ціллю виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних на ВВ об’єктів.

У рамках об’єкту відпрацювання 7000 км профільних робіт сейсморозвідки і 2160 станцій геохімічних спостережень. Цим рейсом розпочинаємо морський етап масштабних робіт.

 

Наші інтереси: 

Важливо. Шельф Чорного моря освоєний на 4%. Може, це буде клондайком для України :-)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікаво,що Україна (тобто ми з вами) розвідує і знаходить копалини,потім освоює їх видобування.А згодом з'являються липкі руки та фокусник суддя...і а-оп і родовище вже у кишені якогось "бізнесмена".

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікаво,що Україна (тобто ми з вами) розвідує і знаходить копалини,потім освоює їх видобування.А згодом з'являються липкі руки та фокусник суддя...і а-оп і родовище вже у кишені якогось "бізнесмена".

Вірю в те, що розумію.