Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і Велика Британія підписали стратегічну угоду, яка замінить Угоду про асоціацію після Brexit

Україна та Велика Британія 8 жовтня підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit.  У Великій Британії з'явиться посада спеціального посланника прем'єр-міністра з питань торгівлі з Україною.

20100902.jpg

Фото з Twitter Дмитра Кулеби

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда". 

"Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи — західний і східний — стали ще ближчими", - написав він у своєму Twitter.

Підписи під документом поставили президент Володимир Зеленський з боку України та прем’єр-міністр Борис Джонсон з боку Британії. Ця угода встановить стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією, пояснив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Угода є другим важливим документом, який Україна та Британія підписали за останні два дні. 7 жовтня наші країни підписали меморандум, що передбачає переоснащення Військово-морських сил ЗСУ. Зокрема, йдеться про спільне виробництво ракетних катерів. 

Для фінансування робіт уряд Сполученого Королівства надасть позику на 10 років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Кошти підуть також на побудову портової інфраструктури для базування цих кораблів в Очакові.

 

Наші інтереси: 

Важливо тісніше співпрацювати з Великою Британією у різних сферах, особливо у військовій та безпековій. Велика Британія є союзником України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи