Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Угода про "відкрите небо" вигідна пасажирам і лоукостерам. Для МАУ – це погана новина

Світ:

12 жовтня під час спільного саміту Україна та Європейський Союз підписали угоду про Спільний авіаційний простір, більше відому як угода про "відкрите небо" або авіабезвіз.

"У нас будуть діяти такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу, – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль".

"Для українських мандрівників на практиці це означає отримання додаткових прав та фінансових гарантій. Наприклад, у разі тривалої затримки рейсів вони зможуть отримувати від [українських] компаній компенсації від 250 до 600 євро. Зараз на такі компенсації українські пасажири можуть розраховувати лише в разі, якщо українська авіакомпанія скасує рейс менше ніж за 14 днів до вильоту", – зазначає avianews.com.  

Також перевізника зобов’язують надати пасажирові харчування та готель, якщо щось пішло не так і літак не може вилетіти.

"Це найбільше досягнення за останні 7-8 років – принаймні в авіації ми стали Європою", – пояснює ексочільник Державної авіаційної служби Денис Антонюк. Тепер усі наші вимоги – від авіабезпеки, аеропортів та авіанавігації до навчання пілотів – відповідатимуть європейським, каже він.

Для фіналізації процесу Україна ще має імплементувати до національного законодавства положення 54 регламентів та 6 директив ЄС, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

Більше рейсів і перевізників

Керівник найбільшого лоукостера Європи Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що після відкриття неба його авіакомпанія готова відправити для базування в Україні до 20 літаків і розширити свою присутність в країні з п'яти до 12 аеропортів.

Раніше Майкл О'Лірі заявив: "Єдиний ринок, на який я б звернув увагу, – це Україна. Я думаю, що ми станемо основним інвестором в Україні, коли вона приєднається до європейського "відкритого неба".

 

Наші інтереси: 

Лібералізація авіаперевезень.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи