Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Німеччині відкривається саміт "Великої сімки", де обговорять ситуацію в Україн

Напередодні ЗМІ повідомляли, що президент США Барак Обама переконуватиме ЄС зберегти санкції проти РФ.

Сьогодні, 7 червня, у німецькому Гарміш-Партенкірхені відкривається дводенний саміт "Великої сімки" за участю лідерів Німеччини, США, Японії, Канади, Франції, Італії та Британії.

За прогнозами спостерігачів, ситуація в Україні стане провідним пунктом порядку денного. Очікується, що учасники саміту використовують його, щоб чинити дипломатичний тиск на Кремль, пише Європейська правда.

Раніше Росію виключили з "Великої вісімки" через анексію Криму та агресії на Донбасі.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що президент США Барак Обама переконуватиме ЄС зберегти санкції проти РФ.

У свою чергу прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що Росію не можна повертати в клуб "Великої сімки" (G7), поки президентом країни є Володимир Путін.

Ще одна ключова тема саміту - фінансова криза в Греції. Крім того, учасники саміту будуть говорити про глобальне потепління і боротьбу з лихоманкою Ебола.

Меркель запропонувала обговорити реформу Всесвітньої організації охорони здоров'я, в тому числі, створення резерву спеціалістів і матеріальних засобів для швидкого розгортання у разі регіональних спалахів небезпечних захворювань.

Другий день саміту імовірно буде присвячений погрозам з боку войовничого радикалізму, зокрема, рухів "Ісламська держава" і "Боко харам", для чого в понеділок в Баварію прибудуть керівники Іраку, Нігерії та Тунісу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи