Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Так хто ж справжній платний агент Кремля?

Категорія:

ЗМІ нас потішили повідомленням про те, що Роберт Мюллер розширює розслідування і хоче дізнатися, як вплинули ділові зв'язки Джареда Кушнера на формування близькосхідної політики нової адміністрації.

Справа в тому, що колишні адміністрації тільки обіцяли визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, а Трамп це зробив, і навіть посольство незабаром переміститься в Єрусалим. Мабуть, це злочин. Далі більше.

Розслідуються зв'язку Кушнера з бізнесменом з ОАЕ. Цікаво, він теж гроші давав на перенесення посольства в Єрусалим? Або справа пахне змовою сунітів проти Ірану? Ось Обама не просто валізу, а літак, набитий налом, відправив аятолам нібито для викупу заручників, і авуари розморозив, і договір з ними підписав, а Трамп проти. На чиї гроші проти?

А чому б Роберту Мюллеру не поставити питання про причетність Саудівської Аравії до терактів 11 вересня і приховування ролі саудівського правлячого дому в цьому злочині?

Самому собі міг би поставити це питання, між іншим. Міг би поставити запитання про роль Саудівської Аравії і її інвестицій в оголошенні війни Іраку, міг би поставити запитання колишньому директору ЦРУ Джону Бреннеру, які суми змусили його висловити «експертну думку» про те, що «Мусульманське братство» є помірною політичної організацією, яку потрібно поставити при владі в світських арабських країнах?

Скільки коштувала роз'яснювальна кампанія на користь «арабської весни» і хто її фінансував? Тема представляє широкий громадський інтерес. Але Роберт Мюллер вирішив зосередитися на Джареді Кушнері. Мабуть, з Росією ніяк не виходить, і він вирішив переключитися на Близький Схід. Хоча начебто це вже виходить за рамки відведених йому повноважень.

Зараз лівий табір звинувачує Трампа в тому, що він нічого не робить для припинення російської пропаганди. Вимога досить дивна. Якщо мова йде про хакерські атаки на комп'ютерні системи, то для цього існують відділи кібербезпеки при спецслужбах, а ось якщо мова йде про пропаганду ...

Пам'ятаєте, як у пріснопам'ятному Радянському Союзі глушили ворожі голоси? Всякі там Бі-бі-сі, «Свободу», «Голос Америки» і «Голос Ізраїлю»? Невже ліберали пропонують Трампу уподібнитися ідеологічному відділу ЦК КПРС або організувати Амерспоживнагляд, поставити свого умовного Онищенка і «фільтрувати базар», закриваючи сайти?

Ну, це-то якраз в дусі лівих: затикати роти і думати, що допоможе. А коли з усіх американських прасок лине, що Трамп такий-сякий, коли напередодні виборів практично всі європейські ЗМІ зливали свою частку помиїв на Трампа в загальний котел, то це не вважається спробою іноземного впливу на уми американців?

Проблема з Амерспоживнаглядом  така, що в епоху інтернету глушилки не працюють. Припустимо, закрили один аккаунт - відкрився другий. Прихлопнули один сайт - замість нього виник клон під новою назвою.

Причому кремлеботи сидять собі спокійно в Росії і займаються троллінгом звідти, недосяжні для американського правосуддя, а ось російська ліберальна опозиція не з США ж діє. І якщо той же Путін дасть симетрична відповідь і почне, вірніше, посилить переслідування опозиційних сил, то вийде зворотний ефект. Сподіваюся, американські ліберали, в тому числі і російськомовні американці, які проти Трампа, чи не цього домагаються.

Повернемося, однак, до агентів кремлівського впливу.

У четвер, 1 березня, Комісія Конгресу США з науки і технології опублікувала детальний звіт про те, як Росія використовувала платформи соціальних мереж для підриву енергетичних ринків в Америці і здійснення впливу на енергетичну політику. У звіті наводяться посилання на російські пости в твіттері, фейсбуці і інстаграмі, деякі з фотографіями і гаслами.

«Комісія почала розслідувати спроби Росії вплинути на американські енергетичні ринки влітку 2017 року, коли голова комісії Ламар Сміт написав міністру фінансів доповідну записку про дуже хитромудрий російський спосіб  відмивання грошей. Спонсоровані Росією агенти переводили гроші американським організаціям, що борються за охорону навколишнього середовища, щоб вони представляли енергетичні компанії в негативному світлі і порушували роботу американських енергетичних ринків», - говорить звіт.

«Виявивши, що Росія могла використовувати американські платформи соціальних мереж для досягнення своїх підривних цілей, комісія розширила розслідування, - підкреслюється в звіті. - 26 вересня 2017 року комісія запросила дані по фейсбуку і Твіттеру в рамках розширення слідства».

Документи, що надійшли з цих компаній, підтвердили факт російського втручання. У звіт включена інформація з сайту Buzzfeed News, яка розкриває, як росіяни використовували Інстаграм для здійснення впливу на американських індіанців і розпалювали протести проти будівництва нафто- і газопроводів, наприклад, проти Dakota Access Pipeline.

Ламар Сміт запросив додаткову інформацію про підривну діяльність Росії в соціальних мережах за жовтень минулого року.

«Комісія отримала і перевірила отриману документацію на предмет доказів російського впливу, - йдеться в звіті. - Твіттер, Фейсбук і Інстаграм змогли виявити російські акаунти, пов'язані з Internet Research Agency (IRA), петербурзькою фабрикою тролів, створеною урядом Росії для впровадження дезінформації через мережеві і традиційні медійні платформи і просування російської пропаганди».

«Інформація, отримана від« Твіттер »,« Фейсбук » і « Інстаграм », показує, як російські агенти працювали на підрив американських енергетичних ринків, експлуатуючи американські мережеві медійні платформи».

Укладачі звіту встановили:

- між 2015 та 2017 роками пройшло приблизно 9097 російських постів або твітів щодо американської енергетичної політики або поточних енергетичних  подій в Твіттері, Фейсбуці або Інстаграмі;

- між 2015 і 2017 роками на цих платформах петербурзькими тролями з IRA було створено 4334 аккаунти.

Згідно з наданою «Твіттером» інформацією, понад 4% усіх твітів IRA були пов'язані з енергетичними або екологічними подіями, і це серйозний обсяг з урахуванням того, що президентським виборам було присвячено 8% твітів.

Під приціл IRA потрапили трубопроводи, вуглеводневе паливо, зміна клімату та інші спірні питання суспільної політики США. У звіті говориться, що Росія хотіла б підірвати технологічну перевагу Америки, що виразилося у відродженні американського енергетичного сектора, включаючи горизонтальне буріння і технологію гідророзриву.

«Горизонтальне буріння і гідророзрив пласта як засіб для отримання нафти і природного газу почалися в 2000-х роках, - йдеться в звіті. - У той час в США налічувалося приблизно 26000 гідророзривних свердловин, що становило менше 7% видобутку природного газу в Америці.

До 2011 року фрекінг став основним методом видобутку нафти і природного газу в Сполучених Штатах.

З 2014 року свердловини фрекінгу домінували в бурінні. Число свердловин з використанням технології гідророзриву збільшилася до 300 тисяч до 2015 року, що склало 67% усього видобутку природного газу.

У січні 2017 року директор Національної розвідки опублікував звіт, що містить прямі докази того, що Кремль фінансував і оркестрував антіфрекінгову пропаганду в Сполучених Штатах».

У звіті підкреслюється, що збільшення американського експорту енергоносіїв безпосередньо загрожує російському домінуванню в цьому сегменті ринку. Наприклад, згідно зі звітом, Польща нещодавно підписала п'ятирічну угоду з Америкою на імпорт зрідженого газу «для зменшення залежності від російських енергетичних поставок».

Не оминули своєю увагою російські тролі проблему зміни клімату, ставлячи провокаційні пости по обидва боки барикад, виставляючи в невигідному світлі як прихильників, так і супротивників теорії зміни клімату.

На закінчення своїх висновків члени комісії обіцяли: «Комісія продовжить зусилля по виявленню іноземного втручання у внутрішню енергетичну політику, виходить вона від Росії або будь-якої іншої країни, щоб американський народ міг формулювати свою позицію, грунтуючись на фактах, а не на іноземній пропаганді ».

І ось тепер просте запитання на засипку: хто у нас виступає в перших рядах борців проти розширення розвідки та видобутку нафти і газу, проти будівництва трубопроводів, хто влаштовує буйні демонстрації протесту з підбивання і подачок Кремля?

Хто буквально на виході з Овального кабінету прийняв закон про заборону розвідки і видобутку нафти і газу на прибережному шельфі і в арктичних водах? І хто у нас є істинним платним агентом Кремля?

Наші інтереси: 

Війна ЗМІ проти Дональда Трампа. Трамп чистий.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи