Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Так хто підірвав Каховську греблю, або Чому падає довіра до ЗМІ

Категорія:

Спецтема:

Після підриву греблі Каховської ГЕС у багатьох виданнях світу, навіть у доволі респектабельних, повилазили журналісти, які на очевидні речі кажуть, що «не все так однозначно». І під виглядом «об’єктивності» просувають деструктивні ідеї.

20230616kakhovka.jpg

Зруйнована Каховська гребля

Прикладом такого журналіста є Бред Дресс (Brad Dress), котрий публікує в газеті «The HILL» статтю «Хто підірвав Каховську дамбу? Ось три теорії», де з виглядом «незалежного оглядача» пише про те, що це могли зробити росіяни, могли зробити українці, а може просто дамба втомилася й сама рухнула. А на користь того, що це зробила Україна, наводить аргумент, що Україна вже здійснила «підлі напади» (nefarious attacks) на Росію. Тобто, хто саме підірвав греблю – він вважає «неоднозначним», а хто саме запустив безпілотник на Кремль – він вважає однозначно «підлим нападом» України. Він вживає саме слово «nefarious», яке перекладається, як «підлий», «мерзенний», «нечестивий». При тому про дії Росії він подібних епітетів не вживає.

А ми потім дивуємося, чому у світі (і у нас в Україні, і в США) падає довіра до ЗМІ.

 

Наші інтереси: 

Треба розуміти, що якість журналістики в останні роки сильно впала.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи