Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Суші - здорова і корисна їжа

В чому полягає секрет довголіття японців? Більшість науковців схиляється в тому, що основна причина - це своєрідна дієта з великою кількістю морепродуктів. Є такі, які вважають, що це залежить від особливих ферментів, які нещодавно виявили у кишківнику японців. Що бактерії, які виробляють даний фермент мають однаковий геном з бактеріями, які мешкають на поверхні водоростей норі. А ось європейці такого ферменту не мають. Хай там як, ми все одно віримо в те, що японці живуть довго завдяки регулярному вживанню у їжу суші. Замовити суші у Львові стало набагато простіше, так як служба доставки працює по всім районам міста.

Чому дієтологи рекомендують суші як один з елементів правильного харчування?

Який основний принцип правильного харчування? Це баланс важливих елементів, які надходять в організм людини, а саме:

  • білки;
  • жири;
  • вуглеводи;
  • мікро- та макроелементів.

А японська кухня побудована таким чином, що всі складові, з яких готуються страви, виконують свої корисні функції. 

Рис - джерело складних вуглеводів та корисних речовин

Рис - найцінніший продукт харчування, оскільки містить у своєму складі:

  1. Складні вуглеводи - вивільняють таку необхідну організму енергію.
  2. Білки - рис у своєму складі містить 8 амінокислот, які задіяні в будуванні клітин організму.
  3. Клітковина - тут треба зауважити, що родич білого рису, коричневий, має набагато більше клітковини. Але нехай менше, но і білий рис містить клітковину. 
  4. Вітаміни групи В, які допомагають організму підтримувати необхідний рівень енергії. 
  5. Кальцій і вітамін Д - важливі елементи для здоров’я кісток.

Чи справді риба корисна для організму?

Риба постачає організму білок, який легко засвоюється, та цілу купу вітамінів і мінералів. Риба містить такі важливі омега - 3 жирні кислоти, які покращують роботу мозку та і всього тіла в цілому. Ці жирні кислоти ефективно борються з хворобами серця і судин. Морська риба містить вітамін Д, який впливає на засвоєння фосфору і кальцію. Також вітамін Д служить профілактикою застуд та шкірних хвороб. А ви знали, що регулярне вживання риби перешкоджає виникненню депресії та старечого недоумства. 

Овочі

Що дають овочі нашому організму? Овочі це джерело вітамінів, мінералів та багато інших корисних речовин. Все це відіграє важливу роль в зміцненні імунітету, покращенні обміну речовин та уповільнює процес старіння. Якщо в білому рисі не так багато клітковини, то овочі заповнять цей пробіл. А ще щоденне вживання овочів знижує рівень холестерину та нормалізує вагу.

Не дивлячись на всі плюси, які мають суші, не потрібно зловживати цією стравою. Особливо вагітним жінкам і дітям. Якщо ви хочете зберегти фігуру, то обирайте варіанти з мінімумом соусів, і по максимуму - морепродуктів і овочів. Якщо ви хочете харчуватися смачною і здоровою їжею - обирайте NOA.

Наші інтереси: 

Корисна їжа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи