Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США підірвали «Північні потоки» – журналіст-розслідувач написав про таємну операцію Білого дому

Категорія:

Американські глибоководні водолази, використовуючи військові навчання НАТО як прикриття, встановили міни вздовж газопроводу, які згодом були підірвані дистанційно. Байден і його зовнішньополітична команда Джейк Салліван, Ентоні Блінкен і Вікторія Нуланд  виступали проти "Північного потоку-2", який на десятиліття прив'язав би Європу до російського газу.

Про це у своїй статті на Substack пише журналіст-розслідувач і лауреат Пулітцерівської премії 85-річний Сеймур Герш, який вважає, що підрив підводних газопроводів у Балтійському морі був таємною операцією, яку замовив Білий дім і здійснило ЦРУ.

Британське видання The Times одразу ж опублікувало короткий виклад цієї статті, який я і пропоную до ознайомлення, хоча планую пізніше перекласти саму статтю Сеймура Герша. Як не дивно, українські мейнстримні ЗМІ саму статтю не переклали, а опублікували лише обурливу реакцію на неї, називаючи фейком і вигадкою все, що написав журналіст Герш. Вони просто повторили те, що сказали в Білому домі, не намагаючись розібратися в тому, що сталося. Одна американська журналістка українського походження казала: "Завдання журналіста – казати правду, якою б вона не була, аналізувати факти, а не коментарі до фактів... Не треба видавати за правду те, що вам здається правдою... "

Отже, "Чорна операція" була здійснена ЦРУ за наказом президента Байдена у співпраці з Норвегією. Операція була замаскована під прикриттям широко розрекламованих навчань НАТО, що проводилися в червні біля узбережжя Німеччини. Рішення організувати диверсію було прийнято після більш ніж дев'яти місяців надсекретного планування в американській спільноті національної безпеки.

"Протягом більшої частини цього часу питання полягало не в тому, чи виконувати місію, а в тому, як її виконати, не маючи жодної явної підказки щодо того, хто за це відповідає", пише Герш.

Герш процитував анонімне джерело, "яке безпосередньо знайоме з оперативним плануванням" і заявив, що глибоководні водолази з Центру водолазно-рятувальних робіт ВМС США в Панама-Сіті, штат Флорида, найбільшого водолазного центру у світі, заклали вибухові речовини С4 вздовж трубопроводу, а згодом їх активували завдяки сонарному бую, скинутому літаком.

Герш стверджує, що 26 вересня 2022 року літак-розвідник ВМС Норвегії P8 здійснив "здавалося б, звичайний політ" і випустив гідролокаційний буй.

"Сигнал поширився під водою, спочатку до "Північного потоку-2", а потім до "Північного потоку-1", написав він. "Через кілька годин спрацювала потужна вибухівка С4, і три з чотирьох трубопроводів були виведені з ладу. За кілька хвилин можна було побачити, як потоки газу метану, що залишився в закритих трубопроводах, розтікаються по поверхні води, і світ дізнався, що сталося щось незворотне".

Герш зазначає, що Байден і його зовнішньополітична команда, до якої входять радник з національної безпеки Джейк Салліван, держсекретар Ентоні Блінкен і заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд, виступали проти "Північного потоку-2", який на десятиліття прив'язав би Європу до російського газу. Він також посилив би політичний вплив Кремля на континенті в період загострення напруженості між Москвою і Заходом і значно збільшив би доходи Росії. Один лише "Північний потік-2" подвоїв би поставки газу, які вже забезпечує "Північний потік-1".

У лютому 2022 року, за кілька тижнів до російського вторгнення в Україну, обговорюючи можливі санкції проти Москви, Байден попередив: "Якщо Росія вторгнеться (...) "Північного потоку-2" більше не буде. Ми покладемо цьому край".

Анонімне джерело Герша стверджує, що через таку погрозу знищення трубопроводу "більше не може розглядатися як прихований варіант, тому що президент щойно оголосив, що ми знаємо, як це зробити".

"План підриву "Північного потоку-1" і "Північного потоку-2" був негайно знижений з рівня таємної операції, що вимагає інформування Конгресу, до рівня надсекретної розвідувальної операції з військовою підтримкою США", пише Герш. За словами його джерела, "більше не було юридичної вимоги повідомляти Конгрес про операцію. Все, що їм потрібно було зробити, було просто це зробити".

The Times зауважує, що ця стаття Герша з'явилася після того, як минулого тижня Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії, заявив, що атака на газопровід була здійснена Вашингтоном у спробі забезпечити своє глобальне домінування. Раніше Москва звинувачувала у підриві трубопроводів Британський королівський флот, але не надала доказів.

Минулого тижня The Times повідомила, що німецькі слідчі не відкидають версію про те, що вибухи здійснила якась західна держава з метою звинуватити у цьому Росію. Розслідування вибухів також проводять Данія та Швеція.

Деякі західні офіційні особи спочатку запідозрили Кремль, хоча й не звинувачували Москву формально. Проте 23 представники дипломатичних і розвідувальних служб з дев’яти різних західних країн нещодавно повідомили Washington Post, що вони ще не бачили доказів зв’язку Росії з нападом. При цьому деякі сказали, що вони не вважають, що Росія причетна до цього. Прес-секретар президента Путіна заявив, що звинувачення в тому, що Росія пошкодить власні трубопроводи, є «дурними та абсурдними».

Після атаки Вашингтон відкинув звинувачення в причетності США. "Ідея про те, що Сполучені Штати були якимось чином причетні до очевидної диверсії цих трубопроводів, є абсурдною. Це не що інше, як функція російської дезінформації, і її слід розглядати як таку", – заявили в Держдепартаменті США. Представник Ради національної безпеки США Адрієн Уотсон заявила: "Це повна брехня і повна вигадка".

Повний переклад на українську мову статті «How America Took Out The Nord Stream Pipeline»:

Як Америка позбулася газопроводу Nord Stream – повний переклад статті Сеймура Герша (Seymour Hersh)

Наші інтереси: 

Цікава історія, з якою треба розібратися, а не закочувати істерики, як це роблять наші "мейнстримні ЗМІ", які чомусь вважають себе журналістами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ми вживаємо термін "психопати" не як образливий ярлик, а в точному сенсі – для позначення антисоціально налаштованих інтелісів (інтелектуальних тварин). В даному випадку йдеться про "корпоративних психопатів" – це усталений у науці термін, див. "Політична зоологія".

Щодо законопроекту, то варто прочитати оригінальну публікацію Gaetz introduces resolution to end military and financial aid to Ukraine, urge peace deal, а не її інтерпретацію від вкрай заангажованої "Європейської правди", та ще й у вільному переказі від Цензор.нет. Там нема слова "трампісти" – це образливий ярлик, який застосовує ліва преса.

Якщо по суті, то в Конгресі є невелика група як республіканців, так і демократів, які виступають за згортання допомоги Україні. Валерій Чалий розповідає про причини подібної позиції.  Одна з причин полягає у критиці Байдена: більшість республіканців критикує Байдена за недостатню допомогу Україні, меншість – за надмірну допомогу. Так що цей законопроект не має перспектив. Деякі в цій групі є безпринципними і корумпованими, – розповідає Чалий. У Конгресі стабільна двопартійна підтримка України, тим не менше українцям треба активно працювати і доносити до американців свою правду.

Однією з причин появи таких законопроектів є шалена корупція в Україні. Американські платники податків не розуміють, чому вони мають допомагати державі, в якій владна верхівка нахабно краде і біситься з жиру. 
 

Володимир Самотий wrote: З'явився новий модний термін - психопати. Не можна називати когось психопатами без доказової бази. Тут на Трампа молилися, а 11 республіканців з групи Maga виступили з заявою припинити допомогу Україніhttps://censor.net/ua/news/3398910/11_kongresmenivrespublikantsiv_proponuyut_prypynyty_dopomogu_ukrayini то вони хто?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

До речі, ми одразу ж здогадалися, що це справа вашингтонських корпоративних психопатів. Повторю тут свій коментар від 29 вересня 2022 - 20:25 посилання:

«Так, ця акція є частиною СКК "Конгрес-22". Здійснено цілком у психопатичному стилі: рішуче, безжально, не оглядаючись на наслідки. Зруйнували улюблене дітище Путіна і нахабно звинуватили його в тому, що це він сам зробив.

Путін отримав те, що давно заслужив. Кармічна віддача. 

Газопровід остаточно виведено з ладу, ремонту не підлягає. Це дуже добре для України.

Якби Путін хотів полякати Європу, то влаштував би імітацію диверсії на наземній частині – тоді можна було б відновити газопроводи. Зараз це неможливо.

На що подібна ця диверсія, то це на руйнування башт-близнюків у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року. Той самий стиль виконання і нахабної брехні.

Що це дає Штатам?

Тепер будь-які акції в Євросоюзі на замирення з Путіним, щоб не замерзнути взимку без його газу, припиняються за фактом відсутності балтійських газопроводів. Тепер тільки через Україну і Польщу.
Зміцнюється антиросійський блок. Путін представлений як небезпечний маніяк-терорист. Слід очікувати протягом місяця проголошення ерефії державою-спонсором тероризму. В цілому, спостерігаємо надзвичайно рішучі і холоднокровні дії на знищення Мордору. Так може діяти тільки штучний інтелект або психопати – носії природного інтелекту».

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

З'явився новий модний термін - психопати. Не можна називати когось психопатами без доказової бази. Тут на Трампа молилися, а 11 республіканців з групи Maga виступили з заявою припинити допомогу Україні
https://censor.net/ua/news/3398910/11_kongresmenivrespublikantsiv_proponuyut_prypynyty_dopomogu_ukrayini
то вони хто?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ми вживаємо термін "психопати" не як образливий ярлик, а в точному сенсі – для позначення антисоціально налаштованих інтелісів (інтелектуальних тварин). В даному випадку йдеться про "корпоративних психопатів" – це усталений у науці термін, див. "Політична зоологія".

Щодо законопроекту, то варто прочитати оригінальну публікацію Gaetz introduces resolution to end military and financial aid to Ukraine, urge peace deal, а не її інтерпретацію від вкрай заангажованої "Європейської правди", та ще й у вільному переказі від Цензор.нет. Там нема слова "трампісти" – це образливий ярлик, який застосовує ліва преса.

Якщо по суті, то в Конгресі є невелика група як республіканців, так і демократів, які виступають за згортання допомоги Україні. Валерій Чалий розповідає про причини подібної позиції.  Одна з причин полягає у критиці Байдена: більшість республіканців критикує Байдена за недостатню допомогу Україні, меншість – за надмірну допомогу. Так що цей законопроект не має перспектив. Деякі в цій групі є безпринципними і корумпованими, – розповідає Чалий. У Конгресі стабільна двопартійна підтримка України, тим не менше українцям треба активно працювати і доносити до американців свою правду.

Однією з причин появи таких законопроектів є шалена корупція в Україні. Американські платники податків не розуміють, чому вони мають допомагати державі, в якій владна верхівка нахабно краде і біситься з жиру. 
 

Володимир Самотий wrote: З'явився новий модний термін - психопати. Не можна називати когось психопатами без доказової бази. Тут на Трампа молилися, а 11 республіканців з групи Maga виступили з заявою припинити допомогу Україніhttps://censor.net/ua/news/3398910/11_kongresmenivrespublikantsiv_proponuyut_prypynyty_dopomogu_ukrayini то вони хто?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!