Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США інвестують мільярди у виробництво напівпровідників, рейтинг Байдена зріс до 40%

Категорія:

Президент США Джо Байден підписав 9 серпня закон про підтримку виробників напівпровідників, зазначивши, що за його допомогою США зможуть "перемогти в економічному змаганні 21 століття".

22081001.jpg

Напівпровідники необхідні для виробництва чіпів

Конгрес схвалив цей документ наприкінці липня. Експерти вважають, що ухвалення такого закону особливо важливе для Байдена на тлі проміжних виборів у листопаді, пише Deutsche Welle.

На розвиток виробництва напівпровідників у Штатах мають виділити 52,7 мільярда доларів. Законопроєкт має знизити залежність США від зовнішніх поставок і посилити позиції країни в конкурентній боротьбі з Китаєм.

Незадовго до підписання закону президентом країни американський виробник комп'ютерного обладнання Micron оголосив про намір вкласти 40 мільярдів доларів у виробництво напівпровідників у США.

На підприємстві вказали, що збираються розпочати виробництво "у другій половині поточного десятиліття", проте не уточнили, де конкретно збудують заводи.

Зі свого боку Байден повідомив, що ще два американські підприємства – GlobalFoundries і Qualcomm – збираються спільно вкласти чотири мільярди доларів у виробництво напівпровідників у США, а не за кордоном.

Судячи з результатів опитування, проведеного агентством Reuters та інститутом Ipsos, громадська підтримка Байдена в США цього тижня зросла до 40%, досягнувши максимальних показників з початку червня. У травні рівень схвалення діяльності Джо Байдена на посаді президента США серед населення був особливо низьким – на рівні 36%.

Наші інтереси: 

Розвиток національних економік.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи