Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ закрила фінансовий центр, який перевів у "ЛНР" 170 мільйонів гривень

Як встановили оперативники СБУ, на окупованій частині Луганської області діяла потужна фінансова організація, яка забезпечувала незаконне переведення коштів на підконтрольну українській владі територію і в зворотному напрямку.

19022004.jpg

Фото: СБУ

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України заблокували масштабний механізм фінансування так званої Луганської народної республіки, пише Сегодня.

Свої операції зловмисники здійснювали через інтернет-банкінг, а також готівкою, яку перевозили кур'єри. При цьому незаконний фінансовий центр мав 20 відділень і розгалужену мережу платіжних терміналів.

Згідно з даними Держслужби фінансового моніторингу, загальний обсяг коштів, переведених тільки через національну платіжну систему, перевищив 170 млн гривень.

При цьому з грошей, отриманих за надання незаконних послуг, ділки регулярно платили "податки" терористам "ЛНР".

Зараз рахунки фізичних осіб, які використовувалися для нелегальних операцій, заблоковані, а керівнику фінансової установи заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (від 3 до 10 років).

Крім того, Служба безпеки України оголосила в розшук офіцера Головного розвідувального управління РФ Олега Іваннікова, який є фігурантом у справі про катастрофу пасажирського Boeing рейсу МН17.

В кінці грудня 2017 року британська розвідка безпосередньо заявила, що саме Росія відповідальна за катастрофу Boeing, так як влітку 2014 саме російські військові доправили на Донбас ЗРК "Бук", з якого був збитий літак.

Також експертно-журналістська група Bellingcat вважає, що немає сумнівів – літак рейсу МН17 збив російський "Бук". Група розслідувачів зазначає, що відмінні риси на знімку, який в якості доказів був представлений Об'єднаною слідчою групою, збігаються з тим, що видно на правому борту "Бука 332", який був виявлений в Росії ще за чотири тижні до трагедії з літаком.

Наші інтереси: 

Війна триває. Не забувати про це і бути завжди напоготові.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи