Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ритуальний календар Гартленду – чотирифазний генератор нового світу

Головним чинником творення нового Звичаю і його метафізичним каркасом є система ритуалів. Фундаментом нового ритуального календаря є чотири пори року і спрямованість на розвиток стартап-культури.

Почнімо з визначення понять «ритуал», «календар», «Гартленд».

Що таке ритуал

Ритуал – це повторювані впорядковані дії з метою збереження (оновлення) існуючого або творення нового ладу. Ритуали виконуються або у визначений час, або у відповідних ситуаціях. Головний сенс ритуалу – нагадувати про важливі речі і спонукати до правильних дій

Творча сила ритуалу основана на тому,  що повторюваність веде до вироблення нових звичок, а звичка – це те, що робиться легко, комфортно, без зайвого напруження. Якщо хочеш легко робити якусь важливу справу – перетвори її на звичку. Наприклад, якщо ранкова руханка спочатку вимагає значних вольових і фізичних зусиль, то після перетворення на звичку вона робиться із задоволенням і сприймається не як робота, а як винагорода.

Сукупність звичок складає Звичай (Традицію). Головним чинником творення нового Звичаю і його метафізичним каркасом є система ритуалів.

Календар

Це слово походить від первинного «колодар», що означає послідовність подій річного кола (подібно як буквар – це послідовність букв). Якщо у визначені дні виконуються відповідні ритуали, то річна послідовність таких подій складає календар ритуалів, або ритуальний календар.

Гартленд

Гартленд (серцевинна земля, Серце світу) – територія, на якій періодично відбувається оновлення божественного порядку шляхом народження нової цивілізації. Інші назви Гартленду – Україна (від Оу-країна, тобто «країна-яйце», «зародок-країна», насіння, зерно), а також Гіперборія (Вища Борія).

Щоразу нова цивілізація твориться «на новій території» – у новій екологічній ніші, тому розвивається майже без опору і поширюється вибухово. Ключове слово – «монополія». Йдеться про одноосібне володіння передовим способом життя шляхом застосування передового Звичаю, основаного на ефективних ритуалах.

Нова екологічна ніша

Нова – постіндустріальна – цивілізація Гартленду твориться у новій екологічній ніші. Це означає, що попри перебування у фізичному просторі сучасної України, нова система твориться у новому, ще не зайнятому просторі подій. Йдеться про Простір волі. У ньому поки-що перебуває доволі мало людей, тому це наче «новий світ». З погляду метафізики, світ – це простір, наповнений подіями. Тож коли творимо новий світ, то наповнюємо Простір волі відповідними подіями – високими думками і шляхетними вчинками.

– Але як можна, будучи в тому ж самому фізичному просторі, перебувати в різних просторах подій?

Уявімо, що четверо людей взялися подолати річку. Кожен з них перебуває на різних рівнях вібрацій, у різних Просторах подій – «страждань», «боротьби», «пригод» і «волі». Усі вони одночасно ринули через ту ж саму річку. Перший одразу ж почав потопати, другий – напружено плисти і боротися за своє життя, третій – отримувати задоволення від чудового плавання, а четвертий радісно побіг по воді.

Нова екологічна ніша у Просторі волі – це головний чинник життєспроможності, ефективності і процвітання цивілізації Гартленду. Відтак всі ритуали нового Звичаю мають підносити у вищі простори подій. Наслідком перебування у Просторі волі будуть:

– відновлення гармонії людини зі своєю внутрішньою сутністю, проявом чого є фундаментальне здоров’я, потужний інтелект і творчий дух;

– відновлення гармонії з навколишньою природою та її ритмами, можливість отримувати від неї безмежну енергію;

– формування передової, дружньої до людини техносфери, творення штучної природи.  

Чотири пори року

Фундаментом нового ритуального календаря є чотири пори року – зима, весна, літо, осінь. Вони тісно пов’язані з чотирма фазами рільництва: підготовка, засівання, вирощування, урожай.

Любов, надія, віра, мудрість

На згадані 4 фази накладаються фази розвитку ідеї в аріянстві:

  • любов (захоплення метою);
  • надія (пошук шляхів досягнення мети);
  • віра (рішучий рух до мети);
  • мудрість (досягнення мети і вихід на вищий рівень свідомості).

Чотири фази створення стартапу

Вищий рівнем земної творчості є формування стартапу (зерна) – соціального організму, спроможного до самостійного зростання і розмноження. Процес від бажання до реалізації передбачає проходження чотирьох фаз:

  • стратегічне (духовне, істинне) захоплення (постановка мети);
  • сформульована ідея (шлях до мети);
  • діючий прототип (організаційна структура для руху до мети);
  • стартап (реалізація мети).

Часова прив’язка: сезони і фази

Кожному з чотирьох сезонів (кварталів) відповідає певна фаза реалізації:

зима: усвідомлення свого справжнього, глибинного захоплення;

весна: формулювання ідеї про те, як досягнути мету;

літо: створення організації, спрямованої на досягнення мети;

осінь: формування стартапу, спроможного приносити урожай.  

Підготовка і реалізація

Кожна фаза розділяється на дві підфази – підготовку і реалізацію. Підготовка починається з календарного початку сезону і триває 21 день.  Реалізація починається святкуванням з початку рівнодення або сонцестояння (протягом 22–25 чисел) і триває до кінця кварталу. Якщо святкування припало на будні дні, то воно додатково святкується у наступну неділю – День Господній.

1–21 грудня: початок пошуку свого захоплення, формування наміру. Зима – гарний час для внутрішньої роботи.

22–25 грудня: Різдво, свято захоплень; пошук стратегічного захоплення бажано завершити до кінця зими.

1–21 березня: підготовка до формулювання ідеї.

22–25 березня: Новий рік (Паска, Перехід), свято ідеї, до початку літа ідея має бути сформульованою.

1–21 червня: початок розробки продукту і економічної моделі.

22–25 червня: Купало (від «купа» – об’єднання), свято організації  прототипу майбутнього стартапу. Літо – прекрасний час для особистих контактів на природі, подорожей, знайомств, формування команд. До кінця літа бажано завершити формування стартап-прототипу у вигляді діючої організації. Для стартап-сім’ї це заручини і підготовка економічної бази, для компанії і демосу – це оформлення внутрішньої угоди між засновниками, затвердження правил гри (статуту).

1–21 вересня: підготовка до запуску стартапу.

22–25 вересня: Урожай, Софія-Мудрість (Різдво Богородиці), свято стартапу. Осінь – найкращий час для одруження в українській традиції: польові роботи завершено, урожай зібрано, організм очистили живою рослинною їжею, спека закінчилася, а холоди ще не настали. Це також найкращий час для запуску нового бізнесу, соціальних і політичних проектів: як відомо, саме з третьої декади вересня, після літніх відпусток, в Україні починається ділова активність.   

Сакральне і мирське

Початок реалізації кожної фази починається зі свята, яке приурочене до рівнодення або сонцестояння. Натомість технічна тритижнева підготовка (21 день) до цих святкувань починається з початку відповідного кварталу; вона має не так урочистий, як діловий характер.

Проте 21 число розглядається як свято підведення підсумків тритижневої підготовки. Відтак щоквартальні свята тривають 5 днів – 21, 22, 23, 24, 25. Число 21 відповідає мізинцю руки («мізерний малий»), а 25 – великому пальцю (бог, перемога, воля). Нагадаю, що в арійській нумерології число 21 символізує завершення циклу і підведення підсумків, 22 – початок нового циклу («Новий день»), а 25 – число боголюдини, перемоги, волі.     

Не обов’язок, а рекомендація

Запропонований календар не забороняє здійснювати чотири фази стартап-процесу в будь-який інший час. Проте акцентування уваги у чітко визначені дні року надихає спільноту, наснажує творчою енергією, впорядковує та синхронізує її діяльність, генерує синергетичний ефект.   

Річний ритуал

Систему з 4 святкувань (по 5 днів) і 4 періодів технічної підготовки (по 21 дню) можна розглядати як один великий річний ритуал, спрямований на формування нової спільноти та опанування нею постіндустріальної стартап-культури – нового Звичаю.

Наступним кроком буде розробка ритуалів для кожного з чотирьох свят. У цьому нам допоможе Конструктор ритуалів.

Також будуть визначені додаткові 4 свята, які знаходяться посередині між основними чотирма святами – Різдвом, Паскою, Купалом, Урожаєм. Найголовнішим додатковим святом є Трійця (між Паскою і Купалом).

Wardruna - Algir - Stien Klarnar

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Творимо ритуали Золотої ери.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю із Святом:
Nightwish - Walking in the Air

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав, що головний сенс ритуалу – нагадувати про важливі речі і спонукати до правильних дій. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Запропонований стартап-календар спрямовує спільноту на постійне творення і досягнення самостійно встановлених цілей.

Це дозволяє уникнути застою, який неминуче веде до враження паразитами і деградації.

З іншого боку, постійне спрямування на досягнення нового дозволяє генерувати для себе сприятливі події. Адже якщо ти не створюєш собі події, їх для тебе створять інші.

Створюй собі події, інакше їх для тебе створять без тебе (практична метафізика)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю із Святом:
Nightwish - Walking in the Air

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зверніть увагу, що 22–25 червня святкується Купало. Це слово походить від «купа» – об’єднання, організація, громада. Тому Купало - це передусім свято організації. Взагалі, літо – прекрасний час для особистих контактів на природі, подорожей, знайомств, фестивалів, формування команд.

Цього року ліваки нам дещо зіпсували задоволення, але така уже в них "робота". Лівацька антитеза лише сприяє розгортанню арійської Тези.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Я б сказав, спонукає швидше та потужніше розгортати нашу тезу. А з тим, що літо - прекрасний час для формування команд - цілком згоден.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Трансформації Матеріяльного Світу: 1.Великий вибух 2. Розширення Усесвіту 3. Велике стискання 4.Сінгулярність 5. Великий вибух... - Палінгенезія Всесвіту.