Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Розвинені країни, які застосовують найбільше вакцин для немовлят, мають найвищий рівень дитячої смертності – дослідження

Категорія:

Світ:

Згідно з рецензованим дослідженням, опублікованим 20 липня в журналі Cureus, серед розвинених країн ті, що вимагають найбільших доз неонатальних вакцин, як правило, мають найгірші показники смертності серед дітей віком до 5 років. Близько 75% смертей немовлят припадає на перший тиждень після введення неонатальних вакцин.

21100701.jpg

Вакцинація проти поліомієліту
Вакцинація проти поліомієліту

Дослідники Ніл Міллер, директор Інституту медичних і наукових досліджень у Нью-Мексико, і Гері Голдман, доктор комп'ютерних наук, провели кілька аналізів на основі даних за 2019 і 2021 роки, щоб дослідити потенційний зв'язок між кількістю щеплень у ранньому дитинстві, які вимагаються розвиненими країнами, і рівнем смертності новонароджених, немовлят і дітей віком до 5 років, йдеться у публікації The Epoch Times.

На думку дослідників, мало які заходи у сфері громадського здоров'я можуть порівнятися з впливом вакцин, яким приписують зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності від різних інфекційних хвороб. Проте дослідження показало, що діти в розвинених країнах, які вимагають більшої кількості неонатальних щеплень, можуть зіткнутися з непередбачуваними наслідками – йдеться про збільшення дитячої смертності, що ставить під сумнів ідею про те, що введення більшої кількості вакцин призведе до меншої кількості смертей.

"У нашій роботі ми дослідили потенційний зв'язок між кількістю доз вакцин для дітей раннього віку, які вимагаються розвиненими країнами, та рівнем дитячої смертності в ранньому віці, – повідомив пан Міллер в електронному листі до The Epoch Times. – Наприклад, деякі країни вводять вакцини проти гепатиту Б і туберкульозу (БЦЖ) своїм немовлятам одразу після народження. Ми виявили, що країни, які вимагають введення обох вакцин, мають значно гірші показники дитячої смертності порівняно з країнами, які не вимагають введення жодної з них".

Дослідження Міллер і Голдман розпочали у 2011 році, коли вони опублікували статтю, в якій на основі даних за 2009 рік показали менш сприятливі показники дитячої смертності серед високорозвинених країн, які потребують найбільшої кількості щеплень для немовлят.

У нещодавньому дослідженні було відтворено оригінальне дослідження з використанням даних за 2019 і 2021 роки з 50 провідних країн, де кількість доз дитячих вакцин коливається від 12 до 26.  Результати показали, що рівень дитячої смертності збільшується на 0,167 смерті на 1000 живонароджених з кожною додатковою дозою вакцини, доданою до календаря щеплень, що підтверджує висновки попереднього дослідження.

У 2009 році 29 країн мали кращі показники дитячої смертності, ніж Сполучені Штати, але до 2019 року Сполучені Штати опустилися на 44 місце в рейтингу дитячої смертності, а у 2021 році посіли 50 місце, попри те, що вимагають найбільшої кількості вакцин для немовлят.

Вакцинація проти гепатиту Б і туберкульозу може збільшити смертність

Міллер і Голдман розширили своє останнє дослідження, щоб оцінити вплив вакцин проти гепатиту і туберкульозу на рівень смертності немовлят (дітей віком до 28 днів), немовлят віком до 1 року і дітей віком до 5 років. Дані про смертність і календарі щеплень були зібрані на основі даних ЮНІСЕФ, Всесвітньої організації охорони здоров'я, Європейського центру з профілактики та контролю захворювань і національних урядів.

Потім країни були згруповані залежно від того, чи вимагають вони нульової, однієї або двох доз вакцини для новонароджених, щоб визначити їхню статистичну значимість для рівня смертності в цих трьох вікових групах. Аналіз показав, що неонатальні вакцини проти гепатиту Б і туберкульозу можуть не сприяти загальному зниженню смертності в країнах, де немовлята мають низький ризик смертності від цих захворювань.

Зменшення доз вакцин для немовлят знизило смертність

Використовуючи дані за 2021 рік, дослідники виявили статистично істотну різницю в 1,28 смерті на 1000 живонароджених між середніми показниками дитячої смертності в країнах, які взагалі не вакцинували своїх новонароджених (дітей віком до чотирьох тижнів), і в країнах, де вакцинація проводилася двома дозами вакцини. На кожне скорочення на шість доз вакцини, введених у дитинстві, рівень дитячої смертності знижувався приблизно на один випадок смерті на 1000 живонароджених.

Крім того, вакцини, введені протягом першого року життя, мали більший вплив на рівень смертності у віці до 5 років порівняно з вакцинами, введеними на другому-п'ятому роках життя, що свідчить про те, що молодші немовлята, які зазвичай важать менше та отримують більше вакцин за коротший період, значно частіше стикаються з побічними реакціями, що призводять до госпіталізації або смерті.

"Вакцини проти гепатиту Б і туберкульозу, що вводяться одразу після народження, коли імунна система незріла, а новонароджений має малу вагу, можуть підвищити вразливість до серйозних побічних реакцій і смерті, що в кінцевому підсумку сприяє підвищенню рівня смертності новонароджених, немовлят і дітей у віці до п'яти років", – сказав пан Міллер.

Послідовність та комбінація щеплень можуть впливати на смертність

За словами Міллера, у більшості країн більш ніж половина смертей немовлят припадає на неонатальний період, причому близько 75% смертей немовлят припадає на перший тиждень життя при введенні неонатальних вакцин. Смерті, що трапляються в цей період, мають великий вплив на рівень смертності новонароджених, немовлят та дітей віком до 5 років.

У дослідженні зазначається, що рівень неонатальної смертності в США становить 61% від рівня дитячої смертності та 52% від рівня смертності дітей віком до 5 років.

Але Міллер сказав, що лікарі, коронери та інші судово-медичні експерти "змушені неправильно класифікувати та приховувати смертельні випадки, пов'язані з вакцинами", оскільки альтернативних класифікацій причин смерті, пов'язаних з вакцинацією немовлят, не існує.

Крім того, вакцини мають "неспецифічні ефекти", які можуть підвищувати або знижувати смертність від інфекційних захворювань, проти яких вакцина не спрямована.

"Деякі смерті, пов'язані з неонатальними вакцинами, можуть бути відстрочені, можливо, через певний механізм праймінгу або кумулятивну токсичність, що підвищує ризик важкої або смертельної реакції на вакцини, що вводяться згодом", – додав пан Міллер.

Наприклад, дослідження 2017 року, опубліковане в EBioMedicine, виявило дворазове збільшення дитячої смертності від усіх причин після введення вакцин проти дифтерії-правця-кашлюку (АКДП) та оральних вакцин проти поліомієліту у Гвінеї-Бісау. Показники виживання немовлят, які отримали вакцину АКДП без оральної поліомієлітної вакцини, були гіршими, ніж у дітей, які отримали обидві вакцини.

Послідовність щеплень також може впливати на смертність від усіх причин, про що говорять дослідження 2018 року, опубліковані у журналі Vaccine. вони показали, що дівчатка, які отримали п'ятивалентну вакцину (п'ять вакцин в одній) після щеплення від кору, мали в п'ять разів більше шансів померти від усіх причин протягом шести місяців спостереження порівняно з дівчатками, які дотримувалися рекомендованого графіка вакцинації.

За словами Міллера та Голдмана, 17 з 18 аналізів підтверджують, що введення більшої кількості доз вакцин призводить до підвищення рівня дитячої та ранньої дитячої смертності в розвинених країнах.

Вони закликають тих, хто визначає політику вакцинації, оцінити повний вплив існуючого календаря щеплень на смертність від будь-яких причин, а також провести дослідження безпеки рекомендованих дитячих вакцин і способів їх введення, щоб підтвердити, що вони позитивно впливають на виживання дітей.

Наші інтереси: 

Збираємо інформацію про шкідливість вакцинації, продовжуємо доносити правду про небезпеку дитячої вакцинації. Ми з 2008 року висвітлюємо тему небезпеки вакцинації, витягуємо звідусіль по крихтах приховану правду, яка, здається, вже пробиває собі дорогу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Олено, за систематичне збирання таких преважливих досліджень !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Олено, за систематичне збирання таких преважливих досліджень !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !