Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Питання від Зеленського: популізм, дурість чи ... (ваш варіант)

Біля виборчих дільниць у день місцевих виборів, 25 жовтня, проводять так зване опитування "5 питань від президента України Володимира Зеленського". На виході з виборчої дільниці стоять люди в білих накидках з написом "5 питань" і картонною коробкою з таким самим написом і пропонують папір формату А4 з питаннями від Зеленського.

Костопіль, Рівненська область. Дитині 14 років.

Це фото розмістила на своїй сторінці у Фейсбук народна депутатка Ірина Геращенко. 

Вона звернулася до дитячого омбудсмена Миколи Кулеби дати цьому правову оцінку.

"Зрозуміло, що діти пішли працювати за 1000 гривень не від хорошого життя, не від «закінчення епохи бідності». Але це ще огидніше, ніж передвиборча гречка пенсіонерам. Я звертаюся до Першої Леді, пані Олени Зеленської. Шановна пані Олено! На жаль, ваш чоловік, який сьогодні має бути гарантом Конституції і захищати кожну українську дитину, насправді організував ось цю авантюру, коли підлітки, школярі залучені до псевдоопитування, що є грубим порушенням і закону, і просто норм моралі. Ви неодноразово декларували, що у сфері Ваших турбот - українські діти", - написала Ірина Геращенко. 

Київська журналістка Яна Супоровська у своєму твіттері також заявила, що біля однієї з виборчих дільниць "опитування президента" проводять дівчата, яким немає 18 років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Комітеті виборців України наголосили, що опитування у день голосування суперечить виборчому законодавству. Як використають ці відповіді – невідомо, проте юридичної сили результати опитування не матимуть.

Більшість тих, хто проводять опитування, кажуть, що волонтери, але назвати соцслужбу, для якої проводять опитування, не можуть. Один з тих, хто проводить опитування зізнався, що у Харкові за це платять 1000 грн., пише Рух ЧЕСНО

“Деякі виборці навіть не розуміють, що відбувається, перепитують, що це за 5 питань. Підходять у Куликівці, щоб брати участь в такому опитуванні, далеко не всі. Листочки тих, хто відповів, складають в картонну скриньку. Далі ми поїхали в Борзно на Чернігівщині і тут також біля однієї з дільниць стоїть жіночка у такій же накладці “5 питань від президента” і з такою ж урною. При мені вона перепитувала одного чоловіка, чи хоче він пройти опитування - він відмовився. Пані, що проводила опитування нам розповіла, що молодь більш інформована про це опитування, але всі не розуміють 5 питання про Будапештський меморандум, а в опитувальнику стоїть відповідають щодо його підтримки лише “так” або “ні”, - розповідає парламентський аналітик Руху ЧЕСНО Дмитро Черетун, який спостерігає за виборами на 208 окрузі. 

У Херсоні учасники "опитування Зеленського" видають всім охочим скільки завгодно папірців з питаннями від Зеленського та дозволяють їх забирати "на пам’ять". Ніякої активності вони не проявляють і кажуть, що працюють за невеликі гроші, тому "не напрягаються".

На території школи 93 у Києві, що є виборчою дільницею, облік опитуваних не ведеться, і кожен може проголосувати хоч кільканадцять разів.

Люди підходять через одного. Дехто каже, що знає, що опитування незаконне, але все одно заповнює анкету. На папірцях немає жодних вихідних даних чи порядкових/серійних номерів.

У Хмельницькому можна вкидати заповнені "бланки опитування" по кілька разів одному й тому ж виборцю. Той, хто проводив опитування, не заперечував і сказав, що йому для статистики така технологія згодиться.

Наші інтереси: 

Розібратися, що дасть це "опитування" - більше шкоди чи користі. Бо ж в правовому аспекті воно нічого не означає. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тепер у клоунів навіть їхній піар не працює. Жалюгідне видовище.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тепер у клоунів навіть їхній піар не працює. Жалюгідне видовище.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Коли Зєльц цікавиться канабісом - це примітивізм його дворових друзяк-планокурів з Кривого Рогу, яких він перетяг на Банкову, тіпа, палітолаґамі. А от коли статусом Донбасу - то це вже вкид кремлівських стратегів, бо вільну економічну зону для цих теренів легко можна "сплутати" з особливим статусом. Тобто, з офіційним визнанням двох Україн.

Хай буде!