Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пристайко анонсував з 20-21 грудня нове велике перемир’я і обмін «всіх на всіх»

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на засіданні 18 грудня в Мінську Тристороння контактна група має домовитися про нове перемир’я на Донбасі з 20-21 грудня.

prystayko.jpg

Фото: Ельдар Сарахман, УП

Глава МЗС в інтерв’ю УНІАН розповів, що українська сторона за підсумками саміту лідерів країн “нормандської четвірки” до кінця року розраховує на практичну реалізацію трьох питань:

  • оголошення нового перемир’я на Донбасі,
  • звільнення “всіх погоджених на всіх погоджених” осіб (із врахуванням наміру реалізувати у майбутньому формулу обміну за принципом “всіх на всіх”),
  • допуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до усіх українських заручників на окупованому Донбасі.

Міністр уточнив, що Червоний Хрест ще спробує отримати інформацію про близько 500 осіб, які вважаються зниклими безвісти.

За словами міністра, ТКГ 18 грудня має забезпечити технічне рішення лідерів “норманської четвірки” про “стійке, постійне і всеосяжне припинення вогню”, повідомивши, з якого саме часу почне діяти цей режим тиші.

“Оголошення [про припинення вогню] буде 20-го чи 21 грудня. І ми побачимо, чи можливий подальший прогрес”, – заявив Пристайко.

Глава МЗС уточнив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії після цього мають перевірити і підтвердити, що нове перемир’я почало діяти та що сторони його дотримуються.

“Тристороння контактна група уповноважена лідерами забезпечити це технічне рішення – скільки, коли, в який час і з якого моменту оголошується перемир’я, коли здійснюється верифікація Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, потім, звичайно, ОБСЄ дається час, хоча би доба, на підготовку (їм треба мати достатньо екіпажів на місцях, технічні можливості, щоб перевірити), потім подається узгоджена дата… Ми планували десь ближче до 24-го числа. Лідери були більш обережні і попросили до кінця грудня, до 31-го”, – сказав міністр.

Глава МЗС переконаний, що є достатньо часу для того, щоб втілити нове перемир’я до кінця 2019 року.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що окрім благих намірів є ще сувора правда реальності. Донбас - це як Бермудський трикутник, на якому закони (фізики) не діють.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Залучення міжнародного Червоного хреста є позитивною подією - це альтернатива "медведчукам". Світ буде краще знати, що Росія витворяє на Донбасі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Залучення міжнародного Червоного хреста є позитивною подією - це альтернатива "медведчукам". Світ буде краще знати, що Росія витворяє на Донбасі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!