Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Понад 4 мільярди євро потребує Україна для модернізації ТЕС

Міненерго заявляє про потребу модернізації системи ТЕС в Україні із необхідними інвестиціями у розмірі 4 мільярдів євро.

Україна 30 форум

Про це розповів заступник міністра енергетики Максим Немчинов на форумі "Україна30. Екологія". 

Наразі Україна продовжує виконувати Національний план із скорочення викидів великими спалювальними установками, проте за відсутності поступу з 2025 року ми почнемо перевищувати показники – для модернізації потрібно 4,3 млрд євро, заявив Немчинов.

"На сьогодні ми не перевищуємо наші міжнародні зобов’язання по жодному з викидів. Але вже починаючи з 2025 року, якщо ми нічого не будемо робити, ми будемо перевищувати ці показники, і це призведе до порушення наших зобов’язань"

 Станом на сьогодні у Нацплані передбачено проведення модернізації понад 90 установок. Операторам, для виконання плану на цих установках, необхідно інвестувати 4,3 мільярди євро.

У відомстві наводять приклад Європи, де за 1990-2016 роки в екомодернізацію інвестували за рахунок державної допомоги. Зокрема, у Німеччині – 19 млрд євро, Польщі – 11 млрд євро, Чехії – 7 млрд євро.

В подальшому необхідно йти шляхом оптимізації обладнання, яке працює на вугіллі, та його модернізації в тій кількості, яка необхідна для безпечної та сталої роботи енергетичної системи. Вся інша генерація має будуватися вже з урахуванням екологічних вимог і не використовувати викопні види палива.

"Зараз міністерство працює над розробленням механізм фінансування заходів із екомодернізації – за рахунок чого ми будемо проводити екологічну модернізацію обладнання", - підсумував заступник міністра.

 

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи