Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща є і хоче бути адвокатом справ України в ЄС

У Канцелярії президента Польщі запевнили, що Анджей Дуда дуже виразно підтримує проєвроатлантичні прагнення України.

«Польща є і хоче бути адвокатом справ України в Європейському Союзі; президент Анджей Дуда дуже виразно підтримує проєвропейські та проатлантичні прагнення цієї країни. Польща є теж послідовною у справі територіальної цілісності України», - наголосив 6 червня віце-голова Канцелярії президента Республіки Польща Павел Муха, повідомляє Польське радіо.

4 червня у Брюсселі відбулася перша зустріч президентів Польщі Анджея Дуди та України Володимира Зеленського. Вони обговорили відносини обох держав, а також європейську перспективу для України.

Оцінюючи перспективи відносин Польщі та України у зв’язку з перемовинами президентів, Павел Муха зазначив, що «дуже добре, що така зустріч відбулася».

Павел Муха додав, що Польський президент не уникав також і важких питань.

Анджей Дуда запевнив президента України, що Польща незмінно підтримує проєвропейські та проатлантичні прагнення України.

«Це питання є для нас дуже важливим, я теж запевнив, що ми постійно підтримуємо зусилля України щодо збереження і, перш за все, відновлення її територіальної цілісності, щодо закінчення воєнного конфлікту на Донбасі, щодо закінчення окупації того регіону, Донецька і Луганська, закінчення окупації Криму», - сказав президент Польщі.

Анджей Дуда підкреслив, що Польща намагається підтримувати інтереси України в ЄС, НАТО, Тримор’ї та ООН. «Чому? Бо Україна є нашим сусідом, нашим добрим сусідом, з якими ми маємо добрі взаємини», - заявив Дуда.

Президент Польщі поінформував, що під час зустрічі порушено теж «важкі теми у відносинах» і обговорено «історичні проблеми, що є у взаєминах між нашими народами». Він додав, що йому дуже важливо будувати мости між поляками та українцями «у дусі правди, але, перш за все, у дусі примирення і доброго співробітництва».

Наші інтереси: 

Польща незмінно підтримує проєвропейські та проатлантичні прагнення України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи