Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підприємці оголосили Кабміну безстроковий протест і звернулися до регіонів

Світ:

29 квітня під будівлею Кабміну представники малого та середнього бізнесу провели акцію протесту з вимогою послабити карантинні заходи. Головна вимога – дозвіл на роботу з 1 травня для малого бізнесу. 
 

Підприємці просять зменшити принаймні якісь обмеження, щоб малий і середній бізнес могли працювати. Усі вони готові дотримуватися заходів безпеки, зокрема, використовувати рукавички, маски та дезінфікувати приміщення, повідомляє 5 канал.

Організатори акції запросили малих підприємців з регіонів долучилися до протесту в Києві, щоби збільшити кількість учасників. 

Попри те, що мітингувальників не побільшало, кількість правоохоронців біля будівлі уряду зросла. Навіть сталася сутичка журналістом "Громадського" та поліцією.

Акція підприємців проходила під час засідання Кабінету Міністрів України, який вирішував, чи послаблювати певні карантинні обмеження.

На засіданні Кабмін прийняв рішення дозволити відкрити продовольчі ринки з 1 травня в умовах карантину, про що повідомив прем'єр міністр Денис Шмигаль на своєму Telegram-каналі.

Учасники протесту наголошують, що не отримали ніяких послаблень по сплаті податків на час карантину, як обіцяв уряд. 

 Підприємці зазначили, що вони тільки зазнали збитків через встановлені обмеження.

 У Києві на першому етапі ослаблення карантину дозволять роботу перукарень, непродовольчих магазинів, адвокатських бюро.

Нагадаємо, що 26 квітня на Антоновському мосту через Дніпро біля Херсона фермери Херсонської області протестували проти подовження карантину. 

Вони вимагали відкрити ринки, тому що не можуть продати вирощені овочі. Редиску здають гуртом по 2 гривні, огірки – по 8, капусту – по 5. Вони обурювалися – звідки у нас імпортні овочі, коли кордони закриті? 

 

 

Наші інтереси: 

Гуртуватися і вимагати від Уряду прозвітувати, на що вони витрачають державні кошти, які записали як "на боротьбу з коронавірусом", чому підприємцям не зменшують податків і не підтримують, як обіцяли.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи