Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Патріарх Варфоломій запросив Епіфанія на отримання Томосу

Вселенський патріарх Варфоломій запросив митрополита Епіфанія до Стамбулу для отримання Томосу. Про це прес-служба Константинопольського патріархату інформує у Facebook.

"Вселенський патріарх Варфоломій запросив його блаженство Епіфанія виголосити божественну літургію на Фанарі (район Стамбула, де розташована резиденція Вселенського патріарха, - ред.) на великому святі Богоявлення та доставити йому Томоса створення нової сестринської Автокефальної Церкви", - йдеться у повідомленні.

У християн західного обряду Богоявлення щорічно святкується 6 січня (за григоріанським календарем), у християн східного обряду - 19 січня (за юліанським календарем).

 

 

Вчора ввечері під час свого виступу на Софійському майдані президент Петро Порошенко повідомив про заплановану на січень 2019 року свою спільну з Епіфанієм поїздку за Томосом.

Наші інтереси: 

Народження нової Православної Церкви в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи