Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ПАРЄ одностайно ухвалила українську резолюцію щодо протидії російській пропаганді

Категорія:

Спецтема:

У ПАРЄ висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендували країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстеження дезінформації та фейкових новин. Про це в мережі Facebook повідомив народний депутат України, голова Постійної делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"ПАРЄ щойно одностайно ухвалила резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи (observatories) для відстежування дезінформації та фейків", - написав нардеп.

За словами Ар'єва, у Парламентській Асамблеї наголосили, що в деяких випадках державні засоби масової інформації можуть бути перетворені на пропагандистські інструменти та використані для передачі фальшивих новин або розпалювання ненависті ксенофобії проти меншин та певних груп.

Це, зазначили в ПАРЄ, може призвести до відсутності незалежності та низьких етичних стандартів у ряді засобів масової інформації та пояснює дедалі більшу недовіру населення.

"У зв'язку з цим Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи "East StratCom".

Крім того, Асамблея вітає Спільну заяву Спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй по свободі слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те що державні суб'єкти не повинні створювати, спонсорувати та розповсюджувати дезінформацію чи пропаганду", - навів цитату Ар'єва. 

Наші інтереси: 

Давно пора притиснути розповсюджувачів фейків.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"НО" невпинно веде боротьбу "з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"НО" невпинно веде боротьбу "з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!