Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

NADIYNO: В Україні створили онлайн-платформу для допомоги у сфері кібербезпеки

NADIYNO створена для того, щоб підвищити цифрову грамотність і подолати актуальні онлайн-загрози для громадян. У базі знань платформи – поради із захисту персональних даних і пристроїв, готові рішення в складних ситуаціях та перевірені рекомендації.

Серед опитаних ГО «Інтерньюз-Україна» українців, 64% потрапляли в кризові ситуації, пов’язані з онлайн-безпекою. Рівень цифрових навичок 53% респондентів виявився нижче середнього. Щоб допомогти українцям підвищити цифрову грамотність і подолати актуальні онлайн-загрози, команда розробила онлайн-платформу NADIYNO, пише Vector.

У базі знань платформи – поради із захисту персональних даних і пристроїв, готові рішення в складних ситуаціях та перевірені рекомендації. За необхідності користувачі зможуть отримати підтримку від операторів гарячої лінії та інших фахівців з цифрової безпеки (у чаті або через форму-звернення). Поки платформа працює в тестовому режимі.

Окрім людей, які знаходяться на підконтрольній Україні території, за допомогою до NADIYNO можуть звернутися й жителі тимчасово окупованих районів. На сайті є рекомендації, що стануть їм у пригоді. Наприклад, які месенджери варто обрати, як підготуватися до перевірки смартфона та уникнути прослуховування в окупації.

Наші інтереси: 

Безпека в інтернеті та вміння користуватися ним – дуже важливе питання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи