Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На президентських виборах в Чехії переміг генерал у відставці Петр Павел (+відео)

Категорія:

61-річний Павел був очільником Військового комітету НАТО. Він активно підтримує Україну. На виборах понад 58 відсотків чехів віддали йому свої голоси.

23012903.jpg

Президент Чехії Петр Павел

Радіо Свобода згадує його військову кар'єру. Під час балканських воєн 1990-х років Петр Павел служив у міжнародній миротворчій місії. Одного разу міна вибухнула неподалік від тоді ще молодого офіцера, але він не рушив з місця і продовжив розмову з місцевими жителями, які страждали від сербсько-хорватської війни. Власне, оцей спокій, холодний характер і врівноваженість так і залишились з Павелом, і це сподобалось чеським виборцям.

Другий момент – Павела нагородили французьким Орденом військового хреста за безпечне виведення французьких миротворців із зони бойових дій на Балканах.

"Ми часто потрапляли в напружені ситуації, але він завжди виходив із ситуацій з упевненістю і спокоєм", – каже чеський генерал Алес Опата, який служив разом з Павелом на Балканах.

У 2015–2018 роках він очолював Військовий комітет НАТО. Павел йшов на вибори як незалежний кандидат, але все ж заручився підтримкою право-центриського уряду прем’єра Петра Фіали – теж палкого прихильника України, зауважує Радіо Свобода.

Павел підтримує військову допомогу Україні й навіть сам збирав для цього кошти з власної ініціативи. Його вважають великим другом України.

Для тих, хто голосував за Павела, і для тих, хто стежить за чеською політикою, він є людиною принциповою і порядною.

"Війна в Україні – це і наша війна, бо стосується нас"

"Солідарність має бути навіть ціною тимчасового зниження комфорту нашого життя. Війна в Україні – це і наша війна, бо стосується нас. Ми не є прямим учасником бойових дій, але це не означає, що ця війна не наша. Це війна за майбутнє міжнародних відносин, за майбутнє безпечної Європи", – казав Павел під час теледебатів перед другим туром виборів.

"В такому разі, навіть коли ми тимчасово обмежуємо комфортність нашого життя – це найменша жертва, яку ми можемо зробити. Ніхто не вбиває тисячі наших людей. Ніхто не руйнує вщент міста в нашій країні", – додав генерал.

Журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва звернула увагу на те, що Павел сказав виданню Politiko напередодні виборів:

"Жодної демократичної революції в Росії в найближчому майбутньому не буде. Не лише через міцність режиму, а й через ментальність багатьох росіян. У Росії немає простору для виникнення справжнього опозиційного руху. Навіть Олексій Навальний насправді – не справжній опозиційний лідер. Він безперечно не ліберальний демократ, він просто іншого типу російський націоналіст. Хоча, звичайно, як партнер на переговорах він був би кращим, ніж нинішнє керівництво".

Ще одна цитата: "Неприйняття мобілізації – це не повстання проти режиму і не допомога Україні. Ці росіяни все одно вважають, що Україну потрібно покарати, просто не хочуть, щоб до цього залучали широку громадськість, – заявив Павел про росіян, котрі тікають від мобілізації. – Ці молоді люди, що тікають із країни, турбуються за своє життя, а це не означає, що вони – проти війни. Я впевнений, що багато хто з них, як і раніше, підтримують націоналістичну політику Путіна".

До речі, пані Єва – дружина нового президента і перша леді Чехії, – підполковник авіації.

Цікаво, як складається для рашистів, які осіли в Чехії.

Наші інтереси: 

Честь та гідність повертаються в політику. Генерал став президентом. Беремо приклад з чехів і вибираємо наступного Президента як чехи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Ну не люблять зараз у ЗМІ Трампа, ну не люблять! Настільки, що згадують його де тільки можна.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Ну не люблять зараз у ЗМІ Трампа, ну не люблять! Настільки, що згадують його де тільки можна.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не люблять Трампа, тому що бояться. Недавнє соціологічне дослідження показало, що якби сьогодні були вибори, то Трамп став би президентом – він на кілька відсотків випередив Байдена.

Співтворець Незмінний wrote: Ну не люблять зараз у ЗМІ Трампа, ну не люблять! Настільки, що згадують його де тільки можна.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!