Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

Мислення, чи є перспективи в цього роду діяльності в Україні

Як в нас справи з елітою? Де наші мислителі?

myslytelrodena.png

Мислитель
Мислитель

Цей ресурс для брахманів і не тільки. Статті поки що немає. Тут буду викладати свої думки, замітки спостереження про нашу еліту, тобто людей мислячих, але в персоналіях.

Також цікаві проривні проекти

Деяку роботу в цьому напрямку роблять самі мислителі. Пишуть про себе і своїх колег..

Є цікаві видиво: як індивідуальні виступи , так і колекливні (публікні дискусії, батли)

Мислителі

  1. Олексій Арестович
  2. Олексій Толкачов
  3. Сергій Дацюк
  4. Андрій Баумейстер
  5. Олег Хома
  6. Оксана Забужко

Список мислителів довший, але тут людина має користуватись українською мовою.

Олексій Арестович

Олексій Миколайович Арестович (нар. 3 серпня 1975ДедоплісцкароКахетіяГрузія) — український блогер, актор, політичний та військовий оглядач, колумніст інтернет-ЗМІ, організатор психологічних семінарів і тренінгів та благодійного фонду для психологічної підтримки військовим у зоні АТО (20142017)[1].

Спікер ТКГ та радник з інформполітики Голови української делегації у Мінській групі. Позаштатний радник голови Офісу Президента України Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони[2].

Олексій Арестович («П'ятий Проект», Інша Україна)

Олексій Толкачов

Толкачов Олексій Анатолійович (28 травня 1982) — український політик, громадський діяч та письменник.

Арестович | Толкачов: «Ключ до майбутнього». БДСМ Україна, 15.04.21  Така назва цього видива на каналі Арестовича.

На каналі Толкачова ТЛЧК Толчок це видиво має іншу назву "Безперспективність України в сучасному вигляді. Болюча розмова з Олексієм Арестовичем. БДСМ Україна."

Всі наші проблеми від того, що ми не слухаємо Сергія Дацюка. Він не втомлюється повторювати, що негаразди та перемоги, зліти та падіння залежать від рівня організації свідомості. Пристойний рівень мислення - пристойне життя. Таке життя, як у нас - відповідний рівень «мислення».

В середині розмови є згадка про Галар десь 37; 55

 

Олексій Толкачов (FUTUROPOLIS , Омріяна Україна)  

Про підготовку моделі майбутнього, яке буде "після" - яке можна буде швидко відбудувати на руїнах теперішнього.
 


Олексій Толкачов - Філософія любові має стати нашою ідеєю

Українська Мрія та Креативне Мислення

 КРЕАТИВНІСТЬ - це здатність людини створювати принципово нові ідеї, знаходити оригінальні рішення, відхилятися від традиційних схем мислення, здатність вирішувати проблеми, що виникають всередині статичних систем. Ми переконані в тому що креативність може стати тією цінністю, яка об’єднає українське суспільство! :)

Докладну інформацію про креативне мислення та його роль в житті суспільства читайте на сайті: http://creativecountry.org/​ Також запрошуємо на нашу сторінку на фейсбуці: https://www.facebook.com/crecount/​ Запрошуємо Вас підтримати проект «Креативна Країна». «Креативна Країна» – це соціально-культурний проект, направлений на вивчення, розвиток та популяризацію креативного мислення в Україні. В відео використані фрагменти інтерв'ю з наступними експертами: Олексій Толкачов, Володимир Лісін, Олександр Чубатенко.


Сергій Дацюк

Дацю́к Сергі́й Арка́дійович (1965Донецьк) — український сучасний філософ. У 1991 закінчив філософський факультет Київського університету ім. Т.Шевченка. Написав численні філософські статті та есе, також автор інтернет-книг. Свої есе пише українською та російською мовами, філософські книжки — російською мовою.

Зараз[коли?] працює над книгами, читає платні лекції та доповіді, бере участь у семінарах та конференціях. Веде блоги на сайтах «Хвиля», "Українська правда", "UAInfo".

Експерт Студреспубліки з 2010 року.

Філдсофські дебати між Сергієм Дацюком, Андрієм Баумейстером, Олексієм Арестовичем про мислення і про те, що йому вороже в сучасному світі. (Російською мовою) На Хвилі там є текст розмови
На ютуб каналі Олексія Арестовича

Олег Хома історик філософії

 

Оле́г І́горович Хом́а — доктор філософських наук (з 1999), професор (з 2003), завідувач кафедри філософії та гуманітарних наук[1] Вінницького національного технічного університету (з 2004), засновник та голова Спілки дослідників модерної філософії (Паскалівського товариства) при українському філософському фонді (з 1999) та директор Міжуніверситетського центру історико-філософських досліджень «Renatus» (з 2011).

Запрошений професор Національного університету «Києво-Могилянська Академія» (2001–2005) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка (з 2006).

У 2000 році заснував історико-філософський журнал «Sententiae», незмінним головним редактором якого залишається досі (у 2015 році «Sententiae» першим з українських філософських журналів став реферуватися в Scopus. Член редакційних колегій наукових журналів «Філософська думка» [2] та «Вісник Вінницького політехнічного інституту»[3].

Перекладач багатьох філософських текстів з французької й латини та автор коментарів до них, один з перекладачів і редакторів українського видання «Європейського словника філософій» (2004, український переклад 2009, Київ: вид. «Дух і Літера»).

Навіщо Україні освіта? Розмова Андрія Баумейстера  з професором Олегом Хомою

 

Мислення швидке і повільне

 Казус  євгеніки

via GIPHY

Що таке мислення? З Олегом Хомою

"Що таке мислення і як його розвивати?" - лекція Олега Хоми

Опис

Таймкоди відео: 00:00 Вступне слово 03:24 Функціональний та біологічний підходи до мислення 08:52 Дуалістичний підхід Декарта 25:00 Про неможливість існування єдиного тлумачення мислення 32:19 Картезіанський підхід до мислення як найбільш застосовний 38:01 Два принципові типи теорій мислення 45:18 У чому суть скептицизму? 53:58 Чому питання мислення – це питання про нас самих? 01:09:51 Що означає мислити? 01:23:24 Як Декарт долає скептицизм? 01:43:23 Як розвивати мислення? 01:52:04 Як переконати людину у важливості мислення? 02:05:07 Що є результатом мислення? 02:11:44 Чи має мислення межі? 02:21:54 Чи може мислення вивчати саме себе? 02:33:41 Як тренувати в мисленні навичку переходу від конкретного до загального? 02:39:07 Як утримувати мислення і не зводити його до автоматизму? Мало хто заперечуватиме, що мислення – головна відмінна риса людини в порівнянні з тваринами, ба навіть ознака її існування. Мислення вважають чимось вельми елементарним, усім відомим, «самоочевидним». Але правда в тому, що ця «самоочевидність» зазвичай хибна, удавана й сама потребує осмислення. Сучасна наука накопичила достатньо даних, щоб довести: здебільшого ми «лише думаємо», що думаємо. І в цьому наука солідарна з давніми філософіями, що починалися з критики ілюзій і поширених стереотипів, які ми приймаємо за думки.

 

Андрій Баумейстер  

 

ЛЕКЦІЇ ТА ВИСТУПИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ

Андрій Баумейстер  

Філософська пропедевтика 

Філософська теологія і інше всього 15 файлів

ЛЕКЦІЇ ТА ВИСТУПИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ

Андрій Баумейстер. Роль особистості в історії

Філософська пропедевтика 

Андрій Баумейстер: «Університет майбутнього — це коли навчання не закінчується»

Андрій Баумейстер | ЛАМПА

Андрій Олегович Баумейстер (нар. 1 лютого 1970, м. Черкаси) — доктор філософських наукпрофесор[1] кафедри теоретичної і практичної філософії Київського національного університету імені Тараса Шевченка[2], відомий сучасний український філософ та публічний інтелектуал[3], представник публічного повороту у філософії. Спеціаліст з античної та середньовічної філософіїонтологіїметафізикифілософії права та філософської текстології. Перекладач філософських текстів із латинидавньогрецькоїнімецької та французької на українську мову.

Останніми роками працює над темами свідомості, мислення, філософією науки та актуальними підходами до сучасної філософської освіти.

Оксана Забужко

Окса́на Стефа́нівна Забу́жко (нар. 19 вересня 1960ЛуцькУкраїнська РСР) — українська письменницяпоетесаесеїстка і публічна інтелектуалка. Її твори перекладено багатьма мовами.

Проекти 

«П'ятий Проект»

П'ятий проект
Розмова Олексія з Павлом
22222222222233

 

Інша Україна

FUTUROPOLIS

Місто майбутнього в серці України

Футурополіс – це експериментальний зразок нової цивілізаційної моделі

Розмови дискусії битви (батли)

"Інститут Людства"

Розмови про важливе, а не про актуальне

"Де межі України? - Дацюк, Нікітін, Бебешко, Чуднівський

(Образование - это беспрерывный ответ на 4 вопроса, - Дацюк, Никитин, Бебешко, Чудновский)

"Образование" в рос. мові має інші значення, яких немає в інших мовах.

Персоналітет, університет,

Розмови дискусії битви (батли)

Арестович, Баумейстер, Дацюк. Разговор о мышлении. Ukrlife TV, 16.11.20

Висновки

Лише 7% людей здатні мислити.

Мислення це енергозатратний процес.

Нормативному мисленню можна навчити, є такі школи.

 

 До створення такого довідкового ресурсу може долучитися будь хто, кому є що сказати на цю тему

Наші інтереси: 

Cвій до свого по своє

Всі наші проблеми від того, що ми не слухаємо Сергія Дацюка. Він не втомлюється повторювати, що негаразди та перемоги, зліти та падіння залежать від рівня організації свідомості. Пристойний рівень мислення - пристойне життя. Таке життя, як у нас - відповідний рівень «мислення».

 Мало хто заперечуватиме, що мислення – головна відмінна риса людини в порівнянні з тваринами, ба навіть ознака її існування. Мислення вважають чимось вельми елементарним, усім відомим, «самоочевидним». Але правда в тому, що ця «самоочевидність» зазвичай хибна, удавана й сама потребує осмислення. Сучасна наука накопичила достатньо даних, щоб довести: здебільшого ми «лише думаємо», що думаємо. І в цьому наука солідарна з давніми філософіями, що починалися з критики ілюзій і поширених стереотипів, які ми приймаємо за думки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи