Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 83
  • Переглядів: 96

Мир виглядає як гарантування того, що Росія ніколи не окупує Україну – Байден

Категорія:

Під час інтерв'ю для TIME президент США Джо Байден детально розповів про свою зовнішньополітичну програму, зокрема, про свої погляди на Китай, Тайвань, Україну та Ізраїль, а також висловив занепокоєння щодо свого віку, оскільки він балотується на повторний термін.

24060502.jpg

Інтерв'ю TIME в Овальному кабінеті Білого дому. May 28, 2024. Фото: Adam Schultz, The White House

Питання: Чи є пропозиція Росії щодо припинення війни в Україні найкращим, на що Україна може сподіватися на цей час?

Байден: Ні, не найкраще. І, до речі, я не знаю, чому ви не помічаєте всього того, що сталося за цей час. Російська армія була знищена. Ви про це не пишете. Вона була до біса розгромлена. Це по-перше.

По-друге, НАТО значно сильніша, ніж була, коли я вступив на посаду. Я об'єднав її. Я не тільки підтвердив той факт, що це був найсильніший альянс в історії світу, я зміг його розширити.

Джо Байден сказав, що Путін вважає війну Росії в Україні відновленням Радянського Союзу. Він хотів повернутися до тих часів, коли було НАТО і Варшавський договір.

"Ми витратили багато грошей в Україні, але Європа колективно витратила більше грошей, ніж Сполучені Штати, на протистояння з Росією", – сказав Байден.

Питання: Тож яким є фінал гри в Україні і як виглядає мир в цій країні?

Байден: Мир виглядає як гарантування того, що Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупує Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, вони є частиною НАТО. Це означає, що ми маємо з ними такі ж відносини, як і з іншими країнами, куди ми постачаємо зброю, щоб вони могли захистити себе в майбутньому.

Байден зауважив, що в разі, якщо вони коли-небудь дозволять Україні "піти вниз", тоді "піде" Польща всі країни, які мають кордон з Росією. Тоді ці країни зроблять свої висновки.

На питання, чи існує небезпека того, що НАТО стає на слизьку стежку до війни з Росією на боці України, Байден відповів: "Ні, ми стоїмо на слизькому шляху до війни, якщо ми нічого не зробимо з Україною".

Джерело

Наші інтереси: 

Риторика Байдена обережна, проте змінюється в правильному напрямку. Туман війни. Але все йде до того, що Мордор буде знищений.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи