Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МВФ вимагає розкрити бенефіціарів від України. І це добре!

Світ:

Кількість підприємств, які розкрили бенефіціарних власників, суттєво скоротилася, більшість юросіб бенефіціарів не розкриває. Міністерство юстиції України має намір зобов'язати підприємства до кінця року розкрити кінцевих бенефіціарних власників.

20062203.jpg

Денис Малюська. Фото: пресслужба Мін’юсту

Про це повідомив глава відомства Денис Малюська. Він також наголосив на проблемі відсутності штрафних санкцій за нерозкриття такої інформації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми також працюємо над тим – і це передбачено програмою взаємодії з МВФ, щоб зобов'язати підприємства розкрити бенефіціарних власників та забезпечити прозорість. Це буде виконано ближче до кінця року", – сказав він.

"Чинний реєстр юросіб адекватно відображає всю інформацію, внесену юрособами. Щойно обов'язок розкриття бенефіціарних власників внесли до законодавства, то багато юросіб, побоюючись штрафів, одразу внесли відповідні дані до реєстру. Потім дані поступово забували оновлювати або новостворені юридичні особи бенефіціарів не вносили. Кількість підприємств, які розкрили бенефіціарних власників, суттєво скоротилася, більшість юросіб бенефіціарів не розкриває. Але винен тут не реєстр, а відсутність адекватного механізму штрафів, санкцій за невнесення бенефіціарів. Новий реєстр зробить систему ефективнішою та зручнішою – дані про бенефіціарів будуть в окремих полях", – сказав він.

 

Наші інтереси: 

Вивести на чисту воду всіх, хто незаконним шляхом або використовуючи зв'язки у владі нажився за рахунок України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи