Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меркель анонсувала масове вигнання арабських нелегалів із ЄС

У 2018 році ціла низка держав Об'єднаної Європи анулює підписи під програмою прийому на своїй території біженців із країн Близького Сходу і Північної Африки. За словами німецького канцлера, ЄС «виконав всі зобов'язання, раніше дані потенційним прохачам політичного й економічного притулку», а тому останні повинні повернутися на історичну батьківщину.

15091003r.jpg

Фото: Getty images

Передбачається, що вже до кінця січня Італія, Іспанія, Португалія, Греція та Франція створять єдину структуру з протидії нелегальній міграції, а з Данії, Швеції, Фінляндії, ФРН і Нідерландів будуть видворені сотні тисяч сирійців, іракців, лівійців, суданців, єменців і сомалійців.

Міжнародні правозахисники називають ці плани «драконівськими» і погрожують Брюсселю в цьому контексті судовими позовами. Втім, немає ніяких сумнівів в тому, що такі позови будуть або відхилені, або програні.  

Слід віддати належне самовладанню німецького канцлера. На тлі тривалої політичної кризи в Німеччині, коли протягом чотирьох місяців християнські демократи не можуть створити коаліційний уряд, у пані Меркель вистачило сміливості визнати неспроможність широко розрекламованої Берліном програми допомоги арабським мігрантам.

«Європа забезпечила їжею і дахом близько мільйона людей, які попросили притулку в Євросоюзі. Сьогодні ми вичерпали цей ресурс, - констатувала, зокрема, вона. - Як би це жорстко не звучало, більше користуватися нашою гостинністю нелегалам не доведеться».

Під настільки розлогим формулюванням Меркель має на увазі намір ЄС депортувати за межі структури не менше ніж половину прибулих в 2014–2017-го роках мігрантів.   Пояснення горезвісної депортації гранично просте. У зв'язку з нормалізацією ситуації в Сирійській Арабській Республіці (знищення ІГІЛ), Судані (закінчення громадянської війни) і Ємені (примирення ворожих сторін) громадяни цих держав повинні повернутися на батьківщину - мовляв, життю біженців вже нічого не загрожує.

Згідно з планом того ж Брюсселя, кожен нелегал, який добровільно вирішить покинути межі Євросоюзу, отримає від європейського керівництва по 1 тисячі євро готівкою і картку щомісячної грошової допомоги (сума її не розголошується). Решту біженців чекає примусова висилка або в табори тимчасового проживання в Туреччині, або в так звані «комуни» на островах в Атлантичному океані.  

«Тут мова аж ніяк не йде про будь-яке порушення прав людини, - сказала в коментарі ГолосUA європейський політичний оглядач Марі Пьюдеба. - Ні для кого не секрет, що в більшості європейських держав сплеск злочинності асоціюється саме з арабськими мігрантами. Рішення ЄС відправити нелегалів додому продиктоване суто міркуваннями внутрішньої безпеки».  

І це дійсно так. Причому поняття «внутрішня безпека» в цьому конкретному випадку трактується не тільки, як «перестраховка» від можливих терактів з боку ісламських екстремістів.  

Так, наприклад, в Данії ультраправа організація «Діти Одіна» висунула місцевому уряду ультиматум: або з країни будуть вигнані всі мігранти, які не мають дозволу на проживання, або неонацисти залишать за собою право ініціювати масові заворушення.

У сусідній Швеції радикали пообіцяли акції непокори, якщо Стокгольм не відмовиться дати їжу і дах новоприбулим здобувачам. Йдучи за суспільними настроями, про різке скорочення квот на надання притулку нелегалам заявили уряди Австрії, Угорщини, Словенії, Хорватії, Італії та Іспанії.  

Після воістину історичної заяви популярність Меркель в Німеччині зокрема і Євросоюзі в цілому знову почала зростати, образно висловлюючись, в геометричній прогресії. Втім, тепер Берліну і Брюсселю явно знадобиться витримка: за вимушених переселенців з країн арабського світу може заступитися Рада Безпеки ООН, яка має право оскаржити відповідне окреме рішення ЄС. 

Наші інтереси: 

Краще пізно, ніж ніколи, зрозуміти, яке зло принесли так звані біженці в Європу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Це рішення цілком слідує у фарватері політики США. Цікаво, хто у Раді безпеки ООН буде проти? Ставлю на Росію і Китай.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Це рішення цілком слідує у фарватері політики США. Цікаво, хто у Раді безпеки ООН буде проти? Ставлю на Росію і Китай.

Si vis pacem, para bellum