Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Масштабні пожежі в Овруцькому районі Житомирщини призвели до загибелі цілих сіл

Попри намагання рятувальників і лісівників загасити пожежі, вони не припиняються там ще з 16 квітня. Ймовірно, через підпали сухої трави і сміття там вигоріли не тільки тисячі гектарів лісу, а й декілька десятків хат у селах. Журналіст Денис Казанський зі згорілого села Личмани, що на Житомирщині, розповідає про наслідки трагедії:

 

 

«Станом на 11 год21 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

О 08 год. 21 квітня пожежу лісової підстилки на території  Словечанського ЛГ локалізовано, залишається 1 не локалізований осередок горіння (ДП Овруцький спец. ЛГ Виступовицьке лісництво поблизу сіл Жолудівка та Журба. На інших осередках продовжуються роботи по гасінню пожеж всередині локалізованих ділянок.

До гасіння залучено 1 тис. 69 чол. та 155 од. техніки, з них від ДСНС 176 чол. о/с та 41 од. техніки», – йдеться у повідомленні на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

Наші інтереси: 

Виявити причину пожеж, головною з яких є звичка наших людей робити велике прибирання перед Великоднем (тобто палити сміття і весь непотріб). Безсніжна зима, відсутність дощів останні місяці призвели до крайньої сухості в лісах. Тому пожежі спалахнули швидко і поширилися сильно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зміна клімату вимагає зміни традицій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зміна клімату вимагає зміни традицій.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Подивився цей репортаж і згадав молоді роки
https://www.facebook.com/volodymyr.scherbyna/posts/2922880621100952

Творю, отже існую.