Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ландік: захоплення Луганська військами РФ узгоджував Єфремов

Спецтема:

Екс-глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді і екс-губернатор Луганської області Олександр Єфремов домовлявся про захоплення області російськими військами.

Про це в інтерв'ю Online.ua заявив екс-регіонал Володимир Ландік, повідомляє Українська правда.

"В лютому 2014 року в Луганську був сходняк. Приїхали брат (Наталії) Королевської (Костянтин Королевський, – колишній заступник міністра регіонального розвитку Росії – ред.) і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовся, як ділити активи після повалення української влади в Луганську", – сказав він.

Ландік додав, що ця зустріч пройшла в особняку Єфремова.

За його словами, росіяни нібито пообіцяли Єфремову контроль над Луганськом після вторгнення.

"І розподілили: кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому сєверодонецький "Азот". В Луганську – кому універмаги, кому – ринки. І Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей "перерозподіл" своєму оточенню", – заявив він.

Ландік запевнив, що йому цю інформацію повідомили "найближчі Єфремову люди" і що він передав її в СБУ, але там його попросили не поширювати її. Також екс-депутат заявив, що в Службі є запис розмов цієї зустрічі.

За його словами, після захоплення Луганська росіяни обманули Єфремова.

"І ось як вийшло: коли в Луганськ зайшов Путін, він кинув Єфремова. Зайшла російська блатота і наша злидота, будь ласка: "Грабуйте! Вбивайте!" І у тих, хто повірив Єфремову, все відібрали, все порізали на металобрухт. А у Путіна просте виправдання: "Українська армія не пустила нас на Київ, от я і не виконав обіцянку – форс-мажор!" – додав він.

Також Ландік розповів, що безпосередньо сепаратистські рухи в Луганській області фінансувало керівництво ПР і Комуністичної партії, зокрема – лідер луганських комуністів Спиридон Кілінкаров, який, за словами Ландіка, отримував гроші в сумках у київському офісі лідера КПУ Петра Симоненка.

Зокрема, за словами екс-депутата, Кілінкаров у його присутності давав пачки грошей першому секретареві Рубіжанського міськкому КПУ Неллі Задираці, яка потім проголосила себе "міністром закордонних справ ЛНР".

Ландік також запевнив, що Кілінкаров, який "зараз їздить спокійно в Москву і ллє лайно на Україну", продовжує жити у своїй квартирі в Києві. Він також запевняє, що цю квартиру Кілінкаров отримав за сприяння Єфремова.

Екс-депутат заявив, що кілька разів був у секретаря РНБО Олександра Турчинова і глави МВС Арсена Авакова і розповідав про ці дії Єфремова, однак їм це не цікаво".

Як відомо, у березні Генпрокуратура закрила кримінальне провадження стосовно Єфремова про розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави в сумі 60 900 гривень.

Наші інтереси: 

А нинішнім керівникам держави хіба не було відомо про це? Тож вони й стримували українських вояків від війни! Військові кажуть, що протягом літа 2014 року захлплену територію Луганщини і Донеччини можна було відвоювати при бажання і вмілому військовому керівництві. Але військове керівництво натомість організувало Іловайський котел, після чого почалися ганебні Мінські домовленості...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікаво, ЩО змусило Ландика бути таким відвертим ?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікаво, ЩО змусило Ландика бути таким відвертим ?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Володимир Федько каже:
Цікаво, ЩО змусило Ландика бути таким відвертим ?

За деякими даними у Ландіка остання стадія онкології.Він постійно ворогував із Єфремовим.Тож вирішив гучно гримнути дверима.Маємо той випадок,коли особиста помста збіглася із інтересами держави.На жаль спецслужби зайняті чимось іншим.Їм чомусь нема діла до тих,хто приніс війну на Донбас.

Вірю в те, що розумію.