Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Київ допомагає Путіну на пільгових умовах?

Категорія:

Спецтема:

Вільна економічна зона, створена для торгівлі з Кримом, – абсурд. Про необхідність заборони будь-якої торгівлі з окупованими територіями пише газета «Голос України». Щоб знищити корупцію на перетині лінії розмежування, в тому числі й із територією Криму, потрібен системний підхід.

Основний засіб – закрити лінії розмежування. Саме це передбачено законопроектом щодо економічної блокади окупованих територій. Вільна економічна зона, створена для торгівлі з Кримом, – це взагалі абсурд, пише газета. У такий спосіб Київ не лише допомагає Путіну, а ще й робить це на пільгових умовах. Лише за останній період, за інформацією експерта, офіційний товарообіг із Кримом через вільну економічну зону становив понад півмільярда гривень. Тіньовий і рахувати поготів. Якщо ж говорити про Донбас, то найбільше з його окупованої території контрабандою вивозиться вугілля. Докладніше йдеться в статті «Або воюємо, або торгуємо».

Україні варто вийти з мінських домовленостей, переконує експерт «Газети по-українськи». Це варто зробити з двох причин.

Перша: це розв’яже руки українським солдатам для ефективної оборони. Щоб не стояли, як мішень, на блокпостах, а вибудовували лінію фронту. Тоді вони зможуть діяти на випередження. По-друге, вихід із мінських домовленостей гарантує не нав’язування московського підходу – повернення території разом із бойовиками. Ці домовленості передбачають зміну Конституції – за погодженням із теперішніми Донецьком і Луганськом.

І ухвалення низки законів, які регулюватимуть їхнє життя за погодженням із ними. Київ повинен узгоджувати з сепаратистами призначення тамтешніх керівників СБУ, міліції, суддів, прокурорів. Тобто українці мусять загалом змінити країну, децентралізувати її так, як це влаштовуватиме Донецьк і Луганськ. Це спосіб розвалити країну. Щодо Криму, то потрібно блокувати півострів найрізноманітнішими методами – дипломатичними, політичними, економічними, транспортними. Із залученням міжнародних та внутрішніх санкцій. Головне – примусити Росію платити. Українські дипломати повинні дбати про зведення санкцій проти Росії в один пакет. Бо зараз є два: суто косметичні щодо Криму і значно серйозніші – запроваджені через війну на Донбасі.

Треба домагатися, щоб скасування цього єдиного пакета санкцій було можливим тільки в разі повернення всіх територій – і Донбасу, і Кримут.

Не вщухають скандали навколо заступників глави МВС Арсена Авакова. Як пише газета «Україна молода», міністр уже понад рік вперто тримає на службі одіозних персон із генеральськими лампасами, які вірою і правдою служили режиму Януковича і мали б бути давно звільнені за процедурою люстрації.

Протягом останніх півтора місяця посади заступників глави МВС зі скандалом залишили «за власним бажанням» Віталій Сакал та Сергій Чеботар. Нині ж під люстрацію потрапив тепер уже екс-начальник столичної міліції Олександр Терещук, а проти екс-начальника Департаменту ДАІ МВС Олександра Єршова слідчі ГПУ навіть відкрили кримінальне провадження за підозрою в незаконному збагаченні. Докладніше йдеться в статті «А з міністра, як з гуся вода».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи