Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Комітет Палати представників США підтримав резолюцію про передачу Україні ATACMS

Категорія:

Комітет із закордонних справ Палати представників США підтримав двопартійну резолюцію H.Res. 488 із закликом до адміністрації Байдена негайно надати Україні ракети ATACMS. Голова комітету, конгресмен-республіканець Майкл Маккол, заявив у своєму виступі, що ракети ATAСMS є критично важливими для успіху контрнаступу України.

22111103.jpg

Майкл Маккол (Фото: EPA)

"ATACMS мають радіус дії до 190 миль (понад 300 км – ред.), що дозволяє українським силам завдавати ударів по територіях, які утримують росіяни", – сказав Маккол на засіданні Комітету, повідомляє Європейська правда.

ATACMS також можуть бути використані для ударів по іранських дронах у Криму, додав він.

При цьому, за його словами, побоювання адміністрації Байдена щодо можливості ударів по території Росії є невиправданими.

"Україна обіцяла не використовувати їх для ударів по території Росії", - сказав Маккол, нагадавши, що Британія вже передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow.

Нагадаємо, українські офіційні особи ще з минулого року почали закликати США до передачі ракет ATACMS, оскільки вони дозволять завдавати ударів по тилових районах зосередження ворога.

У Вашингтоні відхиляли усі прохання України. На позицію США не вплинула передача британських Storm Shadow.

Лише нещодавно президент США Джо Байден підтвердив, що США розглядає передачу Україні ATACMS.

Нагадаємо, Майкл Маккол закликав американського президента дати Україні далекобійні ракети ATACMS ще в листопаді минулого року.

Чому Білий дім так вперто затягує війну в Україні. Відповідь у статті: Підготовка до СКК «Вибори-2024»: у Демпартії США знайшли причину затримок зі зброєю для України.

Наші інтереси: 

Тиснути на Адміністрацію Білого дому, яка навмисно затримує надання зброї Україні, щоб затягнути війну та використати її у своїх цілях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи