Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Касько: "ГПУ - розсадник корупції та інструмент політичного тиску"

Категорія:

Спецтема:

15 лютого заступник генерального прокурора Віталій Касько подав у відставку. Основною причиною такого рішення, за його словами, стало те, що керівництво прокуратури перетворило її в орган, де на перший план виходить кругова порука, а будь-яка спроба змінити ситуацію в середині відомства показово переслідується. 

16020603.jpg

Віталій Касько

"Бути частиною органу, який замість охорони закону здійснює і толерує тотальне беззаконня, я не можу і не хочу - занадто високу ціну платить Україна за очищення від корумпованих політиків, продажних правоохоронців і клептократів, які об'єдналися і стали єдиним центром прийняття рішень в Україні", - відзначив він.

Тим часом, політики та журналісти вже висловили свою думку про відставку Каська у соцмережах.

"Касько був поборником змін у ГПУ. Його звільнення перерве прогрес реформ в #Україні", - написав посол США в Україні Джефрі Пайєт.

"... Давно маю позицію, що такі, як Касько, Daria Kaleniuk мали б реформувати генпрокуратуру і повернути довіру до цього органу. У Мюнхені одне з ключових питань в розмовах - невже президент не розуміє, що покриваючи і надалі Шокіна, він підриває довіру не лише до себе, а й до краіни?", - прокоментувала депутатка Ганна Гопко.

"Касько йде з ГПУ. На мою думку, це найбільш порядна людина, яка ще там лишалася. Шкода. Я знаю, що він боровся. І знаю, якими методами на нього тисли. "Це дно", - каже він. Ні. На жаль, це ще не дно. Скоро знизу постукають, от побачите. І тоді це буде справжнє дно у всьому", - пише журналіста Христина Бондаренко.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи