Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Карантин прискорив впровадження дистанційного навчання

Світ:

Українські вчителі масово освоюють програму ZOOM для проведення дистанційних уроків зі своїми класами, які знаходяться на карантині

Відеорозмовами зараз вже не здивуєш – ми користуємось скапом, месенджером, вайбером тощо. Кожна з цих програм має свої переваги.
Програма ZOOM створена спеціально для проведення відео конференцій. Проведення великих конференцій платне, але проведення відео конференцій кількістю до 100 учасників протягом 40 хвилин – безкоштовно. Тобто, програма прекрасно пасує для шкільних уроків. Відеорозмови один на один протягом необмеженого часу також безкоштовно.
Програму можна встановлювати і на стаціонарні комп’ютери, і на планшети, і на телефони.
Які саме особливості програми роблять її зручною для проведення уроків з багатьма учнями:
1) кожен учасник може вивести відео всіх учасників собі на екран у зручному для себе порядку, або «згорнути» всі відео (як колоду карт) і бачити відеозображення тільки учителя або того, хто в даний момент говорить.
2) кожен учасник може включати для інших демонстрацію свого екрану. Тобто учасники будуть бачити те саме, що знаходиться на екрані учителя. Учитель може заздалегідь підготувати матеріали уроку у вигляді текстів, фото, відео, таблиць, презентацій та інших варіантів і демонструвати це учням. А може відкрити текстовий або графічний редактор і просто «в прямому ефірі» писати або малювати необхідні матеріали, як це він робить на класній дошці. Так само кожен учень може включити демонстрацію свого екрану і показати учителю та однокласникам, як він пише або малює, як це він робить у класі на дошці.
3) можна включати демонстрацію не тільки свого екрану, але й інших пристроїв. Наприклад, учитель може включати додаткові камери (наприклад, щоб показати якійсь предмет з різних сторін), додатковий планшет або iPad, на котрих можуть бути  додаткові матеріали. Може включати так звану «білу дошку», яка є простим варіантом графічного редактору і імітує просте писання крейдою на шкільній дошці.
4) кожен учасник може включати і виключати свій мікрофон. Таким чином, «в класі» буде тихо, при тому всі добре будуть чути тільки того, хто в даний момент говорить. Мрія кожного вчителя.
5) всі відео конференції (уроки) можна починати безпосередньо тоді, коли бажаєте, або можна планувати заздалегідь за розкладом. Організатор конференції (учитель) планує конференції на визначений час і розсилає учасникам (учням) запрошення за допомогою будь-якої програми, яку використовує клас – це може бути розсилка електронною поштою, вайбером, месенджером тощо. У запрошенні вказується код конференції і час початку. При бажанні можна ще додавати пароль конференції, якщо організатор вирішив її запаролити.
6) організатор може включити запис конференції (уроку), щоб потім при бажанні згадати, що було в той чи інший момент. При тому всі учасники будуть бачити значок, що включено запис. Також організатор може в настройках включити опцію, що дозволяє іншим учасникам вести запис – тоді учні зможуть потім переглядати цей урок, щоб краще засвоїти матеріал. Записувати можна весь урок, або тільки основні його частини. Тоді по закінченні уроку (в момент, коли учасник виходить з конференції) включається обробка запису і урок записується в папку zoom ваших документів на комп’ютері. Кожен урок записується в окрему папку, в котрій є цей запис у різних відео і аудіо форматах.
Програма дуже зручна, всі опції зроблені на рівні «здорового глузду» і інтуїтивно зрозумілі всім, хто має хоч якийсь досвід роботи з копм’ютером.
Заходите на сайт www.zoom.us і реєструєтесь. Для цього вводите свій e-mail, на який вам прийде запрошення (може трохи затриматись у часі). Переходите за посилкою з e-mail на сторінку підтвердження реєстрації, придумуєте свій персональний пароль. Встановлюєте програму на свій комп’ютер, планшет, iPad і можете користуватись.
До речі, у організатора конференції є можливість запрошувати до участі людей, у яких не встановлений ZOOM. Такі люди можуть узяти участь у відео конференції за допомогою свого браузера, але будуть обмежені в можливостях порівняно з іншими учасниками. До того ж не кожен організатор знайде і настройках опцію, як дозволити брати участь людям без ZOOM. Тому простіше (і краще) всім встановити у себе цю програму.
А ось тут відео вчительки, яка вже організувала такі уроки в своєму класі і навчає всіх, як користуватись програмою.

Наші інтереси: 

Стежимо за новими технологіями, впроваджуємо їх у життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
освіта
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Антоніна Ансара.
0
Ще не підтримано

Я вже користувалася цією програмою. Ще не зовсім розібралася зі всіма інструментами, але вона дійсно крута!

Матеріалізацію гармонійної події здійснюю!

Коментарі

Зображення користувача Антоніна Ансара.
0
Ще не підтримано

Я вже користувалася цією програмою. Ще не зовсім розібралася зі всіма інструментами, але вона дійсно крута!

Матеріалізацію гармонійної події здійснюю!