Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Канада вже готова відправити Україні снайперські гвинтівки

Канадська компанія з виробництва зброї уклала контракт на поставку в Україну сучасних снайперських гвинтівок. Про це в інтерв'ю UATV заявив депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Джеймс Безан 

“Між Канадою та Україною вже є один укладений контракт на поставку снайперських гвинтівок. Нині ми лише очікуємо на підписанням урядом Канади дозволу на експорт зброї, що суттєво підвищить можливості ЗСУ у стримуванні російської агресії”, - сказав Безан.

Він наголосив, що ці поставки носитимуть комерційний характер, не уточнивши, хто виступить продавцем, а хто - покупцем.

На його переконання, глава МЗС Канади Христя Фріланд повинна “автоматично” підписати експортний дозвіл, оскільки законодавчих перепон на поставки до України зброї не існує.

Безан додав, що між завершенням усіх формальних процедур та початком поставок зброї до України пройде небагато часу. “Якщо дозвіл на експорт буде підписано, то поставки почнуться щойно зброю буде виготовлено”, - наголосив депутат.

За його словами, можливість виходу на ринок України вивчають кілька канадських компаній, що займаються виготовленням спецобладнання. “Мені відомо, що є й інші виробники, які створюють кулемети, легкий броньований транспорт та інше, й вивчають потенціал роботи з українськими компаніями, українськими збройними силами, аби краще забезпечити українських військових”, - зауважив Безан.

Як повідомлялося, минулого року Канада внесла Україну до так званого Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї, таким чином скасувавши де-факто збройне ембарго України.
Наші інтереси: 

Все для посилення армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи