Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 8

Інтелектуальна розмова Ісуса та Івана з психопатами

Світ:

Досліджуючи питання походження та діяльності в сучасному світі надтварин або інтелісів, знаходимо важливу інформацію про істот цього біологічного виду в Євангелії. Особливо актуально ознайомитися із специфікою інтелектуальної дискусії з ними Ісуса та Івана Омивателя.

«Звідти пішов Ісус до місцевої громади. А був там чоловік з сухою правою рукою. Фарисеї стали за Ним назирати, чи Він оздоровить у суботу, щоб найти яке оскарження на Нього. І вони, щоб обвинуватити Його, спитали, кажучи: Чи можна зціляти в суботу? Він сказав до них: Чи є який між вами, що, маючи одну вівцю, не візьме її і не витягне, коли вона впаде в суботу в яму? А скільки ж людина над вівцю цінніша! Тим-то і в суботу можна добро чинити» (с. 121).

Іван також умів вести розмову із психопатами, не реагуючи на їхні провокації:

«Потім прийшли юдеї до Івана й кажуть йому: Учителю, той, що був із тобою по той бік Йордану і про якого ти свідчив – он він омиває, і всі йдуть до нього. Іван у відповідь промовив: Не може чоловік нічого взяти, коли йому не дано з небес. У кого молода, той молодий. Дружба молодого, що стоїть і слухає, радіє вельми голосом молодого. Така й моя радість, яка тепер сповнилася» (с. 130). 

«І ось вдосвіта прийшли знову в Єрусалим. І коли він увійшов у храм, весь народ прийшов до нього; він сів і став їх навчати, звіщаючи Добру Новину. І підійшли до нього первосвященники, вчені та старші й кажуть до нього: Якою владою чиниш це? Хто дав тобі владу це робити? Ісус відповів їм: Я теж спитаю вас одну річ; дайте мені відповідь, і я скажу вам, якою владою я чиню. Іванове омивання було з неба чи від людей? Дайте мені відповідь. Вони почали міркувати між собою й говорити: Як відповімо: з неба, – скаже: чому ж ви не повірили йому? А скажемо: від людей, – боїмося народу, який поб’є нас камінням, бо всі вважають Івана за пророка. І відповіли Ісусові: Не знаємо. Ісус же сказав їм: І я вам не скажу, якою владою я це чиню» (с. 156).

«Тоді фарисеї і первосвященники пішли й радили раду, як би його спіймати на слові. І, назираючи за ним, вони послали підглядачів зі своїх учнів, що удавали з себе праведних, щоб його піймати на слові, схопити й видати начальству та владі намісника. Учителю, – кажуть вони, – ми знаємо, що ти щирого серця і що дороги Божої навчаєш по правді і не зважаєш ні на кого, бо не дивишся на лице людей. Скажи нам, як тобі здається: чи вільно давати кесареві податок, чи ні? Маємо давати чи не давати? Ісус, знаючи їхнє лукавство, озвався: Чого мене спокушаєте, лицеміри? Покажіть мені податковий гріш, щоб я бачив. Ті принесли йому денарій. Він спитав їх: Чий це образ і напис? Відповідають йому: – Кесарів. Тоді він до них каже: Віддайте кесареве кесареві, а Боже – Богові. Почувши це, вони здивувались його відповіді й замовкли» (с. 157).

«Один же з вчених чув їхню суперечку й бачив, як він їм добре відповів. Довідавшись від нього, як Ісус замкнув уста садукеям, фарисеї зібралися навколо нього. І от один із них, учений-законовчитель, підійшов і спитав його, спокушаючи: Учителю, котра найбільша заповідь у законі? Він сказав до нього: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю, всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема» (с. 158-159).

«Спитав, отже, первосвященник Ісуса про його учнів і про його науку. Ісус відповів йому: Я говорив світові одверто. Я завжди навчав на зібраннях та в храмі, і нічого не говорив я потайки. Чому мене питаєш? Спитай тих, які чули, що я до них промовляв. Вони знають, що я говорив. На ті слова один зі сторожі, який стояв там, ударив Ісуса в лице, кажучи: Так відповідаєш первосвященникові? Озвався Ісус до нього: Як я зле сказав, доведи, що воно зле; а як добре, за що б’єш мене?» (с.174). 

Цитати подано за книгою «Євангеліє Ісуса Хреста. - «Піраміда». - 2017». Деякі фрагменти подані із невеликим редагуванням відповідно до тексту очищеної Доброї Новини Ісуса Хреста на сайті «Народний оглядач».

Наші інтереси: 

Вчитися у Боголюдини спілкуватися із психопатами!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи