Зображення користувача Микола Стригунов.
Микола Стригунов
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ініціація громадянина

Стаємо громадянами насправді. Тобто, проходимо ініціацію як громадяни. Бо, лише справжні громадяни здатні змінити своє суспільство на краще.

yaskravyyobraz1.jpg

громадянин
Справжній громадянин:)

У Спарті існував звичай ініціації юнаків на чоловіків. У цій ініціації гинув кожен десятий молодий спартанець.  Але саме завдяки цьому звичаю ще й досі слово «спартанець» є символом мужності. Попри те, що самих спартанців вже нема кілька тисяч років. Трохи схожа ситуація з громадянами взагалі. Чим легший ценз, тим менше відповідальності та активності у громадян, які крізь нього пройшли. Тобто при відсутності цензу до волевиявлення громадян владі дослухатися не обов’язково. Але чим ценз важчий, тим більш варто владі дослухатись до спільнот громадян, які крізь нього пройшли. Якщо влада хоче й надалі залишатися владою, звісно. Ось, в Україні є місце, де ценз є досить великим. Крізь нього здатні пройти лише досить розумні та дієві люди. Відповідно, влада дослухається до досить великих та зорганізованих спільнот таких людей.

Є думка, яку я поділяю, що демонтажем та утилізацією індустріальної соціальної системи повинні займатись люди третьої квадри. Такі люди є. І є інструмент такого демонтажу в них. Такі люди звуться учасниками-переможцями конкурсу «Громадський бюджет (бюджет участі)». Відповідно, сам цей інструмент зветься «Громадський бюджет (бюджет участі)».  Але, цей інструмент слід підсилювати. Власне кажучи, підсилення цього інструменту і є демонтажем та утилізацією індастріалу. Бо його підсилення – це перетягування суспільних коштів з індустріальної соціальної системи на користь цього проекту. Проекту «Громадський бюджет (бюджет участі)» в цілому, я маю на увазі.  І, також, на користь постіндастріалу в цілому. Бо, саме в такий спосіб можна здійснювати постіндустріальні великі проекти. 

Сутність проекту «Громадський бюджет (бюджет участі)» полягає в тому, що люди, мешканці певного міста, пропонують щось зробити. Щось суспільно важливе. І за їх пропозиції люди, інші мешканці міста, голосують. У кожного виборця є шість голосів, які можна обмінювати між різними командами підтримки проектів. Це відкриває широкі можливості для оборудок. Саме тому перемагають у проекті «Громадський бюджет (бюджет участі)» люди третьої квадри. А люди четвертої квадри наполегливо пропонують, аби в кожної людини був лише один голос, аби кожна людина могла підтримати лише один проект. Але ми не здаємось! :)

У маленьких містах, переважно, і участь в БУ, і підтримка якоїсь місцевої петиції вимагає реєстрації тут. У великих містах участь в БУ спрощена. Саме тому в маленьких містах, у порівнянні з великими,  за проекти в БУ віддають так мало голосів. І саме тому всюди так мало проходить місцевих петицій. Бо реєстрація вимагає великих зусиль! Тож справжніми, ініційованими громадянами, є дуже мало людей.

Тож аби люди добре жили, вони самі повинні докладати великі зусилля задля цього. І, я вам, шановні добродії, кожному з вас, пропоную зробити один крок в цьому напрямі. Пройти ініціацію на громадянина, та проголосувати за якусь, потрібну саме вам, петицію. Або проголосувати за петицію, потрібну всім нам. Конче потрібну, як зразок до подібних петицій. Бо саме ця петиція і є отим перетягуванням ресурсів з індастріала на користь постіндастріала! Цікаво, хто саме це і захоче, і зможе? Скільки саме таких людей буде серед гравців-акціонерів НО?!? До речі, реєструватись там треба саме через єдиний кабінет та банк.

Ну а мешканцям Дніпра я пропоную підтримати саме цю петицію - Про збільшення щорічного бюджету на реалізацію проектів "Бюджету участі" Дніпра. Задоволення вимог цієї  петиції надає змогу легше вигравати цей конкурс. І, таким чином, легше буде реалізувати це.

Наші інтереси: 

Стаємо справжніми громадянами. Ініцюємось, як громадяни. Бо лише справжні громадяни здатні змінити життя свого суспільства на краще! Нагадаю слова з Доброї Новини: "Царство Боже здобувається силою. І, ті хто застосовують її, вхоплюють його". А ініціація на громадянина потребує саме докладання сили. Сили духа! Ініціюємось та допомогаймо перетягувати ресурси на користь постіндастріала! Зокрема, допомогаємо оздоровлюватись жителям Дніпра. В разі перемоги це буде дуже хорошим прикладом!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ініціація – це перехід з одного стану в інший, вищий стан. Наприклад, людина навчилась плавати або здобула перший бойовий досвід.
Петиції – це добре, але вони не забезпечують ініціацію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ініціація – це перехід з одного стану в інший, вищий стан. Наприклад, людина навчилась плавати або здобула перший бойовий досвід.
Петиції – це добре, але вони не забезпечують ініціацію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Мабуть, ти вельмишановний добродій Ігоре, не бачив жодного разу реакції людини на безрезультатні спроби там зареєструватись. Я - бачив. Бачив, що більшість людей після однієї-двох безрезультатних спроб це кидає.Кидає назавжди. І, бачив реакцію людей, коли це в них виходить. Наприклад, в мене вийшло там зареєструватись лише з дев'ятої спроби. Іншим людям, тим, в кого нарешті, це виходить, потрібно набагато більше спроб! І, один мій приятель, дуже погано спав вночі через це! Бо, через оці невдалі спроби в нього було безсоння.А, вранці в нього вийшло. Тож, коли це у людини нарешті виходить, то це треба звати саме інціацією. Дуже й дуже маленькою. Трохи меншою, ніж навчитись плавати по-собачому.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ось, у Львові подали петицію з проханням людей про відмову розміщення біженців з Афганистана в їхньому місті. Я її підтримав. Тобто, ті, хто там, в E-dem, зареєстрований, можуть підтримувати петиції в інших містах. Цікаво, лише жителі Львова ясно зрозуміли, що ті біженці з Афганистану є добірними покидьками та злочинцями?!? Яких, згідно або з Шаріатом, або з Пуштунвалі, треба стратити? Ну, а як люди всі зрозуміють це, бо почнуться масові згвалтування дітей, то, напевно, станеться соціальний вибух. Але, такий варіант розвитку подій, мене, чомусь, анітрохи не тішить...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!