Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Херсонська область відмовилася від грошей із Києва через боротьбу ОП проти Кличка

Київ із міського бюджету планував виділити дотації для Херсонської області у розмірі 100 млн грн. Виділення коштів, як і саму процедуру, узгодили з Кабміном, зокрема, Міністерством фінансів та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Рішення мали затвердити на засіданні Київради.

klychko.jpg

Віталій Кличко. Фото: Фейсбук Віталія Кличка

Проте в останній момент голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін відмовився від допомоги. Як пише Obozrevatel, спочатку Прокудін був задоволений допомогою зі столиці. Згідно з процедурою, він мав підписати акт про передачу 100 млн грн із бюджету Києва до бюджету Херсонської області.

Гроші мали витратити на потреби регіону згідно з бюджетним законодавством. До речі, віцепрем'єрка, голова міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук надіслала листа, в якому просила Київ виділити допомогу.

Однак у результаті на рішення Прокудіна вплинули та через політичну боротьбу проти міського голови столиці Віталія Кличка від 100 млн грн відмовилися. Прокудін повідомив колегам у Києві, що гроші регіону вже не потрібні. І це в ситуації, коли Херсонська область страждає на масштабну екологічну катастрофу внаслідок руйнування Росією Каховської ГЕС, а десятки населених пунктів зруйновано повінню.

Начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВ Олександр Толоконніков розповів, що з державного бюджету виділили 384 млн грн, тому ОВА справді відмовилося від допомоги з Києва.

"Поки не розуміємо обсягів, ухвалено рішення не залучати цю допомогу. Ми отримали з державного бюджету 384 млн грн. Якщо буде потреба у додатковій підтримці, ми звернемося за допомогою", – пояснив він.

Зазначимо, від фінансової допомоги з Києва через політичний тиск також відмовлялися деякі населені пункти в Київській області. Внаслідок політичної боротьби проти Кличка населені пункти, які потребують термінового фінансування на відновлення, залишаються без грошей.

Наші інтереси: 

Політичні ігрища під час війни недоречні. Влада вже готується до виборів? У листопаді 2022 року після звільнення Херсона вже був подібний абсурд: іноземні медіа позбавили акредитації за репортаж зі звільненого Херсона, адже вони заїхали в Херсон раніше за Президента і забрали у нього добрий шмат піару.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Варто правильно сказати, що відмовилась не Херсонська область, а чиновник зеленої шантропи - ставленик клоуна Зеленського і агента ФСБ Єрмака...який вирішує усі кадрові питання.... і рішення влдаи на місцях....

Коментарі

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Варто правильно сказати, що відмовилась не Херсонська область, а чиновник зеленої шантропи - ставленик клоуна Зеленського і агента ФСБ Єрмака...який вирішує усі кадрові питання.... і рішення влдаи на місцях....