Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google відкриває робота, який інспектує врожай сільськогосподарських культур

Alphabet, материнська компанія Google, представила прототипи роботів, які можуть перевіряти окремі рослини на полі, щоб допомогти фермерам підвищити врожайність.

Роботи-коляски котяться по полях на вертикальних стовпах, щоб проходити над рослинами, не заважаючи їм, з метою зібрати дані про те, як ростуть культури. Проект називається Mineral, а компанія Alphabet X має на меті створити технологію, що змінить світ, повідомляє ВВС.

У своєму дописі в блозі керівник проекту Елліотт Грант сказав: "Ми сподіваємось, що кращі інструменти дозволять сільському господарству трансформувати спосіб вирощування їжі".

Робот, схожий на марсохід, їздить між грядками, збирає й аналізує інформацію, як ростуть і розвиваються агрокультури. Він начинений камерами й датчиками, тому зчитує висоту рослин, площу листя, кількість і розмір плодів, бачить кожну ягоду полуниці й кожен стручок квасолі. 

Команда заявляє, що її головна мета – задовольнити зростаючу потребу світу в харчових продуктах і забезпечити стійкість їх вирощування. Але сучасні інструменти не дають фермерам потрібної інформації.

Хоча у фермерів може бути інформація про склад ґрунту або погоду, робот був розроблений, щоб бачити, як рослини «насправді ростуть і реагують на навколишнє середовище», говориться в повідомленні компанії.

«За останні кілька років робот колесив по суничних полях у Каліфорнії та соєвим полям в Іллінойсі, збираючи високоякісні зображення кожної рослини, підраховуючи й класифікуючи кожну ягоду і кожну квасолину», – йдеться в повідомленні.

Зібрана роботом інформація аналізується за допомогою машинного навчання і фермеру видають результат – якій рослині не вистачає води, а якій – мінеральних добрив.

Наші інтереси: 

Робототехніка на службі у людини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
роботи
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи